Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vosganian: Prognoza de PIB pentru 2008 va fi revizuita in crestere la 505 miliarde lei

Vosganian: Prognoza de PIB pentru 2008 va fi revizuita in crestere la 505 miliarde lei
Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a anuntat miercuri ca prognoza privind produsul intern brut (PIB) al Romaniei din acest an va fi revizuita pana la 505 miliarde lei, de la 475 miliarde lei, cat era precedenta estimare a Comisiei Nationale de Prognoza (CNP).Este a doua revizuire a PIB-ului din acest an, prima estimare a Comisiei fiind de 440 miliarde lei, la o crestere economica de 6,5% si o inflatie de 5,7%.


In primavara, Comisia a revizuit estimarea de PIB pentru acest an la 475 miliarde lei.Saptamana trecuta, la sedinta de Guvern in care a prezentat detaliile rectificarii bugetare, ministrul Vosganian vorbea de o estimare a PIB-ului inferioara cu 10 miliarde lei,  respectiv de 495 miliarde lei."In urma analizei Comisiei Nationale de Prognoza, in prezent se estimeaza ca produsul intern brut va fi de 495 de miliarde de lei", declarase Vosganian, in 18 septembrie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1176 ori