Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vosganian: "Investitorii RAFO, sa se gandeasca la plata datoriilor"

Vosganian: "Investitorii RAFO, sa se gandeasca la plata datoriilor"

Investitorii care au preluat Rafo SA vor trebui sa plateaca integral datoriile companiei, deoarece statul nu poate negocia un pret mai mic al creantelor, a declarat duminica, la Bacau, ministrul economiei, Varujan Vosganian.

"Cred ca investitorii care au cumparat RAFO Onesti trebuie sa se gandeasca foarte serios la plata datoriilor. Nu este corect fata de ceilalti agenti economici. Este vorba despre o companie comerciala iar statul nu se poate implica. Daca vor sa rascumpere creantele la un pret mai mic inseamna ca au bani.

Din punct de vedere al legislatiei nu putem negocia aceste datorii la un pret mai mic. Cand cumperi o societate comerciala trebuie sa platesti macar ceva sa se vada ca exista bunavointa" a declarat ministrul economiei si comertului Varujan Vosganian referitor la situatia in care se afla in acest moment RAFO.

Rafo si cei 2.800 de salariati asteapta din ianuarie 2005 ca reprezentantii institutiilor statului sa realizeze un audit complex asupra motivelor care au condus la intrarea societatii in incapacitate de plata si in procedura de reorganizare judiciara, pe de o parte, si confirmarea de catre auditori daca societatea este sau nu viabila din punct de vedere tehnic si financiar.

De altfel, conducerea organizatiei de sindicat Rafinorul, din cadrul societatii i-a solicitat prefectului Gabriel Berca o intrevedere, luni, 18 iunie. "Situatia existenta la nivelul Rafo, cu privire la componenta sociala, care este la un pas de a fi trimisa in somaj ca urmare a lipsei de activitate la nivel de societate, ne ingrijoreaza.

Exista posibilitatea declansarii unor actiuni de protest in perioada imediat urmatoare la nivelul Prefecturii judetului Bacau, Ministerului Economiei si Finantelor, Guvernului, in conditiile in care situatia rafinariei nu va intra intr-o analiza urgenta", a declarat liderul sindicatului Rafinorul, Ion Marian.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 877 ori