Vosganian: In 2011, criza economica mondiala va fi doar in Romania

Sambata, 28 August 2010, ora 01:13
2903 citiri
Vosganian: In 2011, criza economica mondiala va fi doar in Romania

Vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian, sustine ca situatia economica a Romaniei se va inrautatii pe finalul acestui an, iar apoi pe tot parcursul lui 2011, in conditiile in care chiar si terminarea lui 2010 cu crestere economica zero inseamna de fapt o scadere enroma, de 10 procente, fata de anul 2008.

Fostul ministrul liberal de Finante a declarat, vineri seara, la Realitatea TV, ca Romania va incheia acest an cu o scadere economica de minus 2-3%, in ciuda cresterii economice din cel de-al doilea trimestru al lui 2010, crestere ce va fi anulata de scadere in urmatoarele doua trimestre, pana la sfarsitul anului.

"Pentru anul 2011 auspiciile nu sunt atat de favorabile. In primul rand, investitiile pe 2010 sunt fata de 2008 la o treime, in termeni reali, ori ca sa ai crestere trebuie sa ai o investitie suplimentara, ca sa stopezi declinul", explica Vosganian.

"In al doilea rand, numarul salariatilor este cel mai mic din ultima jumatate de secol si nu exista niciun semn ca numarul salariatilor va creste, pentru a sustine noi proiecte economice. In al treilea rand, toata aceasta reducere a cererii pe care o aduc disponibilizarile si falimentele tot mai numeroase iarasi nu sunt un semnal foarte favorabil", a continuat vicepresedintele PNL.

Potrivit lui Vosganian, "acest 0% fata de 2010 inseamna deja minus 10% fata de 2008, ceea ce este dramatic", precizand ca "in afara de Spania, Grecia si Romania, toate celelalte tari europene sunt deja pe crestere economica".

"In concluzie, din pacate, criza economica interna va fi in 2011 doar o criza economica romaneasca", spune liderul PNL,

Vosganian sustine greva fiscala

"Daca noi am ajuns sa marim impozitul pe poezie ca sa salvam bugetul national, inseamna ca am ajuns intr-o situatie estrem de precara. Si daca domnul Sebastian Vladescu ne spune ca iesim din recesiune, iar in acelasi timp mareste impozitele pe actul de creatie, mie mi se pare ca ceva nu este in regula", a declarat Varujan Vosganian.

Vosganian a precizat ca, in calitate de prim vicepresedinte al Uniunii Scriitorilor, a semnat petitia pentru declansarea greve fiscale, desi a fost doi ani de zile ministrul al Finantelor si nu a agreat niciodata aceasta forma de protest.

"Va marturisesc ca de data asta am semnat, pentru ca socotesc si eu ca harababura aceasta nu poate fi stopata decat printr-un gest de demnitate si fermitate din partea contribuabililor, care sa trimita pe guvernanti inapoi la respectarea legalitatii", a mai spus vicepresedintele PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vosganian, #criza, #economica, #romania , #stiri Varujan Vosganian