Vosganian estimeaza cresterea economica a Romaniei din 2009 la 6,5%

Miercuri, 24 Septembrie 2008, ora 13:25
1486 citiri
Vosganian estimeaza cresterea economica a Romaniei din 2009 la 6,5%

Romania ar putea avea in 2009 o crestere economica de 6-6,5%%, a estimat, miercuri, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, apreciind ca economia romaneasca traverseaza cea mai buna perioada a sa din ultimii 18 ani. "In prezent, economia Romaniei inregistreaza cei mai buni parametri din istoria sa moderna. Iar daca in 2009 vom inregistra o crestere economica de 6,5%, nu inseamna o prabusire, sau hard landing (aterizare fortata n.r.), cum se vehiculeaza, ci tot un avans al economiei. Nimeni nu creste cu 9% tot timpul", a declarat Vosganian.


Ministrul a mentionat ca masurile luate pentru revigorarea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au ca scop cuplarea acesteia cu evolutia economica a Romaniei.


"Bursa este o vitrina pentru orice tara. Atunci cand tejghelele sunt pline, nu e normal ca vitrina sa fie goala sau saraca", a mai comentat Vosganian.


In prima jumatate a acestui an, economia romaneasca a crescut cu 8,8%, peste asteptari, iar primul ministru Tariceanu declara, marti, ca produsul intern brut (PIB) al Romaniei va creste, probabil, cu peste 10% in al doilea semestru si cu cel putin 9% in intregul an.


Mai devreme, in aceeasi conferinta, Vosganian anuntase ca impozitul pentru castigurile realizate in piata de capital se suspenda pentru intreg anul 2009, atat pentru investitiile pe termen scurt, cat si pe termen lung, pentru sprijinirea Bursei, puternic afectata de criza internationala.