Vosganian: Deficitul bugetar ar putea urca la peste opt la suta

Duminica, 18 Octombrie 2009, ora 22:16
1374 citiri
Vosganian: Deficitul bugetar ar putea urca la peste opt la suta

Fostul ministru de Finante liberalul Varujan Vosganian a avertizat, duminica, asupra riscului ca deficitul bugetar ar Romaniei sa urce la peste opt la suta, iar datoria publica sa creasca cu 15 miliarde de euro, daca Guvernul Boc ramane la putere pana la alegeri.

Vosganian a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, la Cluj, ca actuala situatie de provizorat "este folosita de PDL pentru a secatui conturile Trezoreriei".

"De cateva saptamani este o forta centrifuga de la Trezorerie spre zonele de interes ale PDL.

Perpetuarea acestei situatii va ameninta ireversibil atingerea deficitului bugetar care este de 7,3 la suta. In opinia noastra, daca Guvernul Boc ramane la putere pana la alegeri, e posibil ca deficitul bugetar sa urce la peste opt la suta si sa duca la o crestere a datoriei publice cu 15 miliarde de euro in 2009", a afirmat liderul PNL.

Acesta a mentionat ca se va ajunge la un deficit al administratiei publice centrale de 40 de miliarde de lei.

Vosganian a precizat ca numai o situatie gestionata de o majoritate parlamentara "poate opri aceasta degringolada bugetara cu efecte dramatice asupra sanselor ca in anul 2010 Romania sa aiba crestere economica".

Varujan Vosganian a explicat ca exista "o hemoragie de fonduri dinspre bugetul central catre unele bugete locale si catre unele surse clientelare ale PDL".

"Este vorba de sute de milioane de euro care au plecat la administratiile locale si se forteaza datoria publica si deficitul bugetar oferindu-se sume care nu au fost cuprinse in bugetul central", a afirmat Vosganian. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bugetar, #deficit, #romania, #vosganian , #stiri Varujan Vosganian