Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vosganian a cerut marti Consiliului de Export orientarea exporturilor in afara UE

Vosganian a cerut marti Consiliului de Export orientarea exporturilor in afara UE

Ministrul economiei si comertului, Varujan Vosganian, a cerut, marti, Consiliului de export o strategie de orientare a exporturilor romanesti pe piete din afara Uniunii Europene, informeaza un comunicat al ministerului de resort, remis agentiei NewsIn.

"Romania este acum in pozitia de a genera export de capital. Daca, pana nu de mult, tara noastra exporta, in principal, forta de munca, astazi putem vorbi de un adevarat potential de export de capital", a declarat la sedinta Consiliului de Export, Varujan Vosganian, citat de comunicatul ministerului. In opinia ministrului economiei, "Romania trebuie sa dezvolte o diplomatie comerciala si energetica. Va propun colaborarea pentru elaborarea unei strategii curajoase de politica energetica si comerciala. Consider ca se impune o reconfigurare a politicii comerciale si o reorientare a relatiilor diplomatice ale Romaniei, din perspectiva Uniunii Europene".

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei si Comertului (MEC), Vosganian le-a cerut marti reprezentantilor Consiliului de Export sa faca un inventar al initiativelor legislative care au nevoie de sustinere in Guvern.

MEC anunta ca prioritatile pentru 2007 ale Consiliului de Export vizeaza cresterea competitivitatii firmelor, dezvoltarea de strategii regionale de competitivitate la export si eficientizarea si imbunatatirea serviciilor catre exportatori.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 826 ori