Unele foste republici sovietice sunt peste Romania (Vosganian)

Joi, 07 Iulie 2011, ora 13:36
1401 citiri
Unele foste republici sovietice sunt peste Romania (Vosganian)

In opinia fostului ministru de Finante, Varujan Vosganian, din punctul de vedere al averii nete, adica venitul diminuat cu datoriile la banca, "Romania e pe ultimul loc in UE si nu doar in UE".

"Prin anii '60 bulgarii se uitau la noi la televizor si traversau frontiera sa cumpere salam si in anii '80 ne uitam noi la bulgari si mergeam pe la frontiere" a mai declarat Vosganian.

"Ne-au intrecut si unele foste republici sovietice. De ce asta? pentru ca cei care conduc Romania au impresia ca reforma inseamna sa tai, sa desfiintezi. E ca si cum daca ai o persoana obeza, daca-i tai o mana si i-a scazut greutatea inseamna ca-i mai sanatoasa ca inainte".

Dupa parerea fostului ministru, Romania reincepe sa fie organizata pe cercuri concentrice si din aceasta cauza cresterea economica obtinuta de la inceputul anului nu este simtita de populatie.

Acesta a mai spus ca intr-o tara democratica accesul la resurse este liber sau transparent si beneficiarii cresterii sunt toti.

"Noi chiar reusisem pana prin 2008. Va aduceti aminte, si pensionarii agricoli, salariatii de orice fel, micii investitori incepusera sa-si revina. Acum suntem iar pe cercuri concentrice. Exista un prim cerc, aproape de resursa care intr-adevar o duce bine si care a iesit din recesiune. Pe masura ce ne indepartam ceilalti sunt in recesiune. Micii intreprinzatori, bugetarii, pensionarii".

#datorii banca, #romania reforma vosganian, #vosganian , #stiri Varujan Vosganian