Salariul mediu va creste cu 25% anul viitor

Vineri, 06 Iulie 2007, ora 10:45
880 citiri

Salariul mediu brut va creste anul viitor cu 25%, a declarat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, care a anuntat si pentru anul acesta o marire comparabila - 21,3%. Ministrul a afirmat ca aceste cresteri salariale vor fi principala sursa pentru marirea pensiilor proiectate de Guvern.

"Un inalt demnitar se intreba de unde vom scoate noi un miliard de euro pentru Educatie, un miliard pentru Sanatate si un miliard jumatate pentru pensii", a spus Vosganian facind referire la presedintele Basescu.

Ministrul Economiei a explicat ca PIB-ul Romaniei se va situa in jurul cifrei de 120 de miliarde de euro, in acest an, si 135 de miliarde de euro, anul viitor. Calculele Finantelor arata ca in 2008 vor intra astfel suplimentar, la buget, sase miliarde de euro, din care se poate sustine cresterea pensiilor.

In afara majorarilor salariale, cresterile inregistrate pe sectoarele de turism si constructii, pentru a mentiona doar citeva dintre zonele dinamice ale economiei, reprezinta si ele surse de venit care pot juca acelasi rol.

Continuarea in <a href=http://www.cotidianul.ro/index.php?id=12100&art=31802&cHash=3f6f8c5499>Cotidianul</a>

<b>Bloombiz</b>