Pretul energiei electrice pentru populatie ramane acelasi in acest an

Vineri, 21 Septembrie 2007, ora 12:25
910 citiri

Ministrul economiei, Varujan Vosganian, a declarat, vineri, la The Money Channel, ca Autoritatea de Reglementare in domeniul Energiei nu analizaeza o crestere a preturilor la energia electrica in acest an.

"In clipa de fata nu avem in vedere cresteri de preturi la energia electrica. Este posibil ca in structura de costuri a unor producatori sa apara modificari avand in vedere unele investitii, dar fara repercusiuni suplimentare. Aceasta este concluzia dupa discutiile pe care le-am avut cu Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei", a spus Vosganian.

Acesta a aratat ca, pe OPCOM, preturile de echilibrare au inregistrat scaderi semnificative, mai ales dupa inlaturarea efectelor secetei.

De asemenea, reprezentantii ANRE au declarat, pentru NewsIn, ca este putin probabil ca preturile la electricitate sa mai creasca in acest an, iar o posibila crestere a tarifelor pentru populatie de la 1 ianuarie 2008 se va stabili in luna noiembrie.

Ultima modificare a tarifelor la electricitate platite de populatie a fost operata la 1aprilie 2007, cand pretul a crescut in medie cu 3,95%.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.