Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pogea: Deficitul bugetar este de 3,67% din PIB

Pogea: Deficitul bugetar este de 3,67% din PIB
Deficitul bugetar se plaseaza, in prezent, la 3,67% din PIB si ar putea atinge 4% din PIB pana la finalul acestui an, insa nu se pune problema daca deficitul bugetar este mare sau mic, ci daca este finantabil, a spus ministrul desemnat al finantelor, Gheorghe Pogea. "Nu se pune problema daca deficitul bugetar este mare sau mic, ci daca este finantabil. Acesta s-ar putea adanci la sfarsitul anului pana la 4% din PIB, avand in vedere ca acum este undeva la 3,67% din PIB", a adaugat Pogea, in cadrul audierii de la Comisia pentru Buget, Finante si Banci de la Camera deputatilor.


Referitor la reducerea deficitului bugetar in 2009, pana la 1,7% din PIB, nivel prevazut in varianta revizuita a programului de guvernare PSD - PD-L, ministrul desemnat al finantelor a spus ca exista o anumita relativitate, care tine de ritmul de cresterea economica de anul viitor."Reducerea deficitului in 2009 la 1,7% din PIB ramane valabila, insa are o anumita relativitate, in functie de ce se va intampla cu economia anul viitor, respectiv de nivelul cresterii economice", a mai spus Pogea.Actualul ministru al economiei si finantelor, Varujan Vosganian, declarase ca deficitul bugetar s-ar putea adanci "la 3-4% din produsul intern brut (PIB) in 2008", in functie de veniturile la buget din noiembrie si decembrie.Varujan Vosganian a spus, la un post de televiziune, ca in ultimile trei luni incasarile la bugetul de stat au fost mai mici cu aproape 2 miliarde euro fata de istoricul aceleiasi perioade din ultimii ani si se asteapta ca, mergand pe aceasta tendinta, incasarile sa fie mai mici in 2009 cu circa 3 miliarde euro.Guvernul tintea pentru acest an un deficit bugetar de 2,3% din PIB.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1189 ori