Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MTI: Varujan Vosganian a declarat ca Romania si-a propus aderarea in 2014 la moneda unica europeana

MTI: Varujan Vosganian a declarat ca Romania si-a propus aderarea in 2014 la moneda unica europeana
MTI (Ungaria) - Telul Romaniei esta ca cel devreme pana in 2010 sa adere la mecanismul obligatoriu de doi ani inainte de introducerea monedei euro (ERM-II), iar in 2014 sa introduca moneda unica europeana - a anuntat marti ministrul roman al economiei si finantelor.

Varujan Vosganian a declarat ca spera ca Romania sa adere in 2010 la ERM-II, iar in 2014 sa introduca moneda euro. Totusi, in Romania, in luna decembrie rata anuala a inflatiei a fost foarte ridicata, de 6,5%, ceea ce depaseste cu mult limita admisa de Banca Centrala Europeana. Potrivit opiniei lui Varujan Vosganian, nivelul ridicat al inflatiei a fost cauzat de secta din anul trecut, ce a condus la cresterea preturilor produselor alimentare. Daca nu ar fi existat acest factor de influenta, inflatia ar fi fost in jur de 4% - a adaugat ministrul roman al economiei si finantelor, care participa la conferinta de la Viena a Euromoney.

Luni cursul de schimb leu/euro a atins cel mai mic raport din ultimii trei ani, ca urmare a temerilor investitorilor ca deficitul de cont curent al Romaniei va creste si in continuare. Varujan Vosganian a mai afirmat ca in cursul acestui an va fi adoptata probabil o decizie referitoare la crestrerea salariilor din domeniul public, dorindu-se astfel scaderea numarului acelora care parasesc Romania in speranta gasirii in strainatate a unui loc de munca mai bine platit.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 882 ori