Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MEC va incepe distribuirea unor fonduri europene in valoare de cinci miliarde de euro

MEC va incepe distribuirea unor fonduri europene in valoare de cinci miliarde de euro

Ministerul Economiei si Comertului (MEC) va incepe sa distribuie fonduri europene in valoare de aproape cinci miliarde de euro, la jumatatea acestui an, o buna parte a programelor ministerului adresandu-se intreprinderilor mici si mijlocii, a aratat ministrul Economiei si Comertului, Varujan Vosganian, citat de BBC.

Potrivit sursei citate, demersurile pe care trebuie sa le faca firmele interesate de ajutor european sunt destul de complicate.

"Noi am sesizat in mai multe randuri, si legat de fondurile SAPARD, ca procedurile sunt destul de complicate si unele exced capacitatea tarii noastre de a le onora, cum era, de pilda la SAPARD, faptul ca trebuia sa existe un plan de urbanism zonal, in conditii in care multe comune nu aveau astfel de planuri de urbanism, dar asta este situatia. In fond, nu este mai important sa aducem Uniunea Europeana la capacitatea noastra de astazi, ci sa ne ridicam noi la stantardele europene", a aratat Varujan Vosganian.

In baza primelor evaluari, cele mai multe astfel de programe ar urma sa fie puse in aplicare in judetele din Moldova. Un recent Raport al Institutului de Statistica al Uniunii Europene, Eurostat, arata ca zona Moldovei este cea mai saraca regiune a Uniunii, in conditiile in care venitul pe cap de locuitor raportat la puterea de cumparare reprezinta un sfert din media europeana.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 790 ori