Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul a suspendat impozitul pe castigurile bursiere

Guvernul a suspendat impozitul pe castigurile bursiere

Executivul a aprobat modificarea codului fiscal suspendand, astfel, impozitul pe castigurile bursiere din anul urmator, pentru sprijinirea investitorilor de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB)

In prealabil, ministrul de finante Varujan Vosganian facuse aceasta propunere, in urma discutiilor purtate la sfarsitul lunii septembrie cu primul ministru, pentru a aduce incredere pe Bursa de la Bucuresti, puternic afectata de criza internationala.


"Dupa ce am evaluat impactul asupra bugetului, am luat decizia de a modifica codul fiscal, suspendand pentru 2009 plata impozitului pe castigurile investitorilor, pentru a spori sentimentul de incredere in piata de valori", declarase Vosganian.


Impozitul pentru castigurile realizate in piata de capital se suspenda astfel pentru intreg anul 2009, atat pentru investitiile pe termen scurt, cat si pe termen lung.


In prezent, impozitul pentru castigurile din investitii pe piata de capital este de 16% pentru termen scurt (sub 1 an) si de 1% pentru cele pe teremen lung (peste 1 an).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1006 ori