Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Finantele vor mai putine taxe marunte

Finantele vor mai putine taxe marunte

Vosganian vrea sa inventarieze si sa reduca din cele peste 500 de taxe platite de contribuabili catre diferite agentii si autoritati.Ministerul Finantelor intentioneaza sa infiinteze o comisie care sa inventarieze taxele si impozitele marunte, care nu ajung la bugetul de stat (cele numite de specialisti parafiscale), potrivit oficialilor institutiei.

Scopul: pentru a vedea cum pot fi reduse sau cum pot fi incluse la bugetul de stat, potrivit unor declaratii recente ale ministrului finantelor, Varujan Vosganian.

Taxele si impozitele parafiscale sunt cele platite indeosebi de firme. Exista situatii in care si persoanele fizice sunt nevoite sa le suporte.

Cat de multe sunt taxele si impozitele parafiscale? Ministerul Economiei si Finantelor a identificat pana in prezent aproximativ 400 de astfel de biruri. Potrivit unui studiu facut anul acesta de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii, companiile trebuie sa plateasca in total 546 de taxe, distribuite pe diverse domenii de activitate.

"Sunt contributii care nu ajung la bugetul statului, ci in bugetele diferitelor organisme, fundatii, institute de cercetare, administratii, agentii de stat", sustine Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului IMM-urilor.

Acestea constau in tarife, timbre si comisioane percepute de diferite agentii si autoritati publice pentru avize, aprobari, evaluari, autorizari si certificari de care au nevoie firmele.

In plus, tarifele practicate se ridica mult peste valoarea serviciilor prestate, dupa cum acuza oamenii de afaceri.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=312766/ target=_blank>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>
Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 987 ori