Dan Paul a fost reconfirmat in functia de presedinte al Asociatiei Brokerilor

Joi, 17 Decembrie 2009, ora 16:00
1377 citiri
Dan Paul a fost reconfirmat in functia de presedinte al Asociatiei Brokerilor

Membrii Asociatiei Brokerilor l-au reconfirmat, joi, in functia de presedinte al Consiliului Director pe Dan Paul, care a primit astfel al treilea mandat la conducerea asociatiei, pentru o perioada de patru ani.

"Mandatul presedintelui va avea, pentru prima data in istoria Asociatiei Brokerilor, durata de patru ani, in conformitate cu modificarile statului acesteia, care au avut loc in cursul anului trecut", se arata intr-un comunicat transmis, joi, agentiei Mediafax.

Pentru functia de presedinte al Consiliului Director a candidat si Septimiu Stoica, presedintele Bursei Romane de Marfuri si fost presedinte al Consiliului de Administratie si director general al BVB, intre 2006 - 2007. Stoica a fost vicepresedinte al Asociatiei Brokerilor in perioada 2006 - 2008.

Dan Paul detine din 2006 functia de presedinte al Asociatiei Brokerilor. Totodata, el este vicepresedinte al Bursei de Valori Bucuresti si presedintele CA al casei de brokeraj Finaco Securities. Potrivit statutului BVB, presedintele Asociatiei Brokerilor primeste din oficiu un loc in conducerea Bursei.

"In calitate de Presedinte al Asociatiei Brokerilor, voi continua actiunile intreprinse de Consiliul Director in interesul membrilor si ne vom concentra in viitor pe dezvoltarea de noi afaceri pentru acestia. Vom incerca sa ramanem aceeasi voce reprezentativa in piata de capital si mediul de afaceri si voi continua sa imprim asociatiei o serie de directii de actiune, avand ca obiectiv strategic pozitionarea Asociatiei Brokerilor ca si factor de lobby eficient pentru sustinerea comunitatii Brokerilor", a declarat Dan Paul in comunicat.

Consiliul Director al Asociatiei Brokerilor este format din presedinte si patru membri, cu o durata a mandatului tot de patru ani.

Brokerii au reconfirmat doi membri in Consiliul Director, respectiv pe Iancu Stavrositu, directorul general al Interfinbrok Corporation, si Nicolae Ghergus, director general la Confident Invest. In mandatul anterior Stavrositu a fost vicepresedinte al Asociatiei, iar Ghergus membru.

Totodata, au fost alesi doi noi membri, directorul general ajunct al Eteba Romania, Viorica Nagy, si presedintele Consiliului de Administratie al Active International, Alina Petrisor. Fostul vicepresedinte al asociatiei, Vergil Popescu, a fost ales membru supleant, iar Mihaela Prisacariu, fost membru al CD, va ocupa pozitia de director general al Asociatiei Brokerilor.

"Vicepresedintii Asociatiei vor fi alesi in prima sedinta a Consiliului Director", a declarat Stavrositu pentru MEDIAFAX.

Brokerii au ales si doi membrii de onoare ai Asociatiei, fostul ministru de finante Varujan Vosganian si secretarul de stat in Ministerul Finantelor Gratiela Iordache.

O alta decizie a Adunarii Generale a reprezentat suspendarea pana la sfarsitul anului a taxei pe care fostii membri trebuie sa o plateasca la reintrarea in Asociatie. Valoarea acestei taxe este echivalentul in lei al sumei de 20.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#brokeri, #dan, #director, #paul , #stiri Varujan Vosganian