Bugetul de stat a fost aprobat de comisiile reunite de industrii si politica economica din Parlament

Miercuri, 11 Februarie 2009, ora 17:39
1532 citiri
Bugetul de stat a fost aprobat de comisiile reunite de industrii si politica economica din Parlament

Bugetul de stat a fost aprobat de reprezentantii comisiilor reunite de industrii si politica economica ale Camerei Deputatilor si Senatului cu 21 de voturi "pentru", 12 "impotriva" si 0 abtineri.

Presedintele comisiei economice din Senat, Varujan Vosganian, sustine insa ca veniturile sunt supraevaluate si vor fi mai mici cu 1,5 miliarde euro, iar cheltuielile vor fi mai mari cu 2-3 miliarde euro.
In acest context, fostul ministrul al economiei si finantelor estimeaza ca deficitul bugetar va fi mult mai mare decat cel luat in calcul de actualul guvern, de 2% din produsul intern brut (PIB).
"I-am transmis domnului Pogea ca, in cazul in care nu va realiza in primele trei luni venituri mai mari decat in 2008 cu 10%, va avea nevoie de o rectificare bugetara "in minus". Cel putin pana acum, din cifrele rezultatele pe luna ianuarie, reiese ca veniturile au fost mai mici cu aproape 10% fata de perioada similara a anului trecut", a declarat Varujan Vosganian, pentru NewsIn.


Vosganian a adaugat ca estimeaza ca veniturile bugetului consolidat vor fi mai mici cu aproape 5% decat cele anuntate de actualul guvern si, in acest context, considera ca este vorba despre un PIB exagerat, diferenta reiesita fiind de "aproape 15 miliarde lei".


Guvernul mizeaza pe un deficit bugetar de 2% din PIB si o crestere economica de 2,5% in 2009, la un produs intern brut estimat la 579 miliarde lei.

#buget, # comisii, # economie , #stiri Varujan Vosganian