Vosganian: Stabilitatea politica - o conditie pentru atingerea performantelor economice

Duminica, 06 Octombrie 2013, ora 11:37
1271 citiri
Vosganian: Stabilitatea politica - o conditie pentru atingerea performantelor economice
Vosganian: performante economice si materializarea in bunastarea populației, condiționate si de stabilitatea politică

Anul 2013 este un an al stabilitatii ce va conta in viitorul Romaniei si va pregati ''rasplata'' pe care o vom primi in 2014, a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

''E un an dificil, care a starnit, poate, dezamagiri ale unora care credeau ca lucrurile pot merge mai repede. Vreau sa-i asigur ca 2013 este un an care va conta mult in viitorul Romaniei, este un an al stabilitatii, probabil ca o sa se ridice procedura de deficit excesiv, ceea ce va ridica prestigiul Romaniei, deficitul comercial e mai mic ca oricand, avem excedent al contului curent, inflatia e mica, atat de mica incat BNR a coborat din nou dobanda de referinta. Avem in plus, fata de anul trecut, o suta de mii de locuri de munca, avem mai multe companii inscrise, mai putine falimente'', a spus Vosganian.

El a adaugat ca, in conditiile unui astfel de ciclu economic pozitiv, anul viitor se vor putea vedea si percepe de catre populatie efectele.

''Nu spun asta dintr-o iluzie, ci din lucruri traite. Poate va amintiti de 2005, oamenii spuneau aceleasi lucruri, asteptau multe, nu se petreceau, dar 2005 a fost un an in care Romania s-a stabilizat si, incepand cu 2006, a putut guvernarea liberala sa marcheze un moment important in viata comunitatilor locale prin sustinerea pe care am dat-o. De aceea, 2014 poate fi anul in care sa primim rasplata pentru truda si sperantele pe care le-am pus in alegeri'', a afirmat Vosganian.

Vicepresedintele PNL a subliniat ca aceste performante economice si materializarea in bunastarea populatiei sunt conditionate, in principal, de stabilitatea politica.

''Conditia e stabilitatea politica. Sunt foarte multi care prevad sfarsitul USL. In fiecare zi, USL se destrama. In fiecare zi, Crin Antonescu nu mai este candidatul aliantei. In fiecare zi, trebuie sa reconfirmam toate aceste lucruri'', a spus Vosganian.

''Noi nu am castigat alegerile nici PNL, nici PSD. Alegerile le-a castigat USL. Multi dintre noi s-au bucurat de rezultat. (...) Am castigat, deci trebuie sa guvernam. Cum s-ar rupe USL si oricine ar ramane sa guverneze am pierde amandoi. Nu exista castigator si perdant daca se rupe USL. Pierdem impreuna. Sa fie foarte clar. De aceea, mesajul pe care trebuie sa-l dam este de respect pentru poporul roman. Cata vreme am promis sa guvernam impreuna, trebuie sa ne tinem de promisiune'', a completat Vosganian, adaugand ca PNL nu rivalizeaza cu PSD.

''Noi avem drumul nostru politic si avem adversarii nostri politici si care, culmea, sunt pe partea noastra politica sau incearca sa intre pe partea noastra politica. (...) Noi trebuie sa intarim amprenta de dreapta a guvernarii, sa luam masuri asa cum am preconizat de reducere a impozitelor, de crestere a locurilor de munca, de respect pentru mediul de afaceri, de respect fata de cei care platesc impozite'', a sustinut Vosganian.

#Vosganian economie Romania, #vosganian stabilitate politica, #performante economic , #Ministrul Economiei