Remus Vulpescu, "winner"-ul anuntat de Vosganian la Economie: "Este literatura fantastica!"

Luni, 14 Octombrie 2013, ora 18:23
2268 citiri
Remus Vulpescu, "winner"-ul anuntat de Vosganian la Economie: "Este literatura fantastica!"

Directorul de cabinet al Ministrului de Finante, Remus Vulpescu, dezminte informatia publicata pe blogul personal de fostul ministru Varujan Vosganian si sustine ca nu a ocupat biroul nimanui la Ministerul Economiei. Anuntul lui Vosganian era unul sec: ""The winner is...Remus Vulpescu".

"Varujan Vosganian a spus ceva foarte urat despre mine. A spus ca i-am ocupat un birou. Este literatura fantastica! Evident ca nu am ocupat biroul nimanui si nu consider ca cineva detine un birou dupa ce pierde functia intr-un minister. Nu am primit nici o propunere sa fiu Ministru in Guvernul actual, a declarat pentru Business24 Remus Vulpescu.

Numele lui Vulpescu s-a aflat printre cele patru "nominalizari" vehiculate saptamana trecuta la scaunul lasat liber la Ministerul Economiei dupa demisia lui Varujan Vosganian, alaturi de Nini Sapunaru, Cristian Buican si Mihai Lupu.

Intrebat de cat de importanta ar fi pentru el functia de Ministru al Economiei, acesta a raspuns ca nu este relevat sa discute despre importanta functiei , atata timp cat nu a existat nici macar o propunere.

"Important este, dupa parerea mea, cine primeste sustinerea coalitiei guvernamentale pentru ocuparea fotoliului ministerial la Economie. Mie nu mi s-a facut nici o propunere, prin urmare nu e cazul sa exprim eu daca doresc sau daca nu doresc. Daca as avea o propunere as putea sa ma gandesc si eventual sa si raspund", completeaza Vulpescu.

Legat de prioritatile pe care le-ar avea in calitate de ministru al Economiei, Vulpescu a raspuns: "Sa nu anticipam asemenea lucruri despre care v-am spus ca nu mi-au fost propuse."

"Momentan ne limitam a comenta un pasaj de literatura de pe blogul personal al domnului Vosganian. Nici macar nu este o afirmatie care sa provina de la o institutie a statului. Vorbim de un pasaj pe un blog personal al unui scriitor de literatura fantastica. Nu as ocupa niciodata biroul cuiva", concluzioneaza Vulpescu.

Cine este Remus Vulpescu

Actual sef de cabinet al ministrului de finante, Remus Vulpescu a fost numit, la sfarsitul lunii mai, ca reprezentant al Ministerului Finantelor Publice in AGA Transgaz Medias.

In plus, el este si reprezentantul statului in Consiliul de Administratie al Rompetrol, membru in Consiliul de Supravghere la Fondul Proprietatea, membru in Consiliul de Supraveghere la Hidroelectrica, companie care a intrat in insolventa la cererea lui, anul trecut.

Vulpescu a demisionat in luna octombrie a anului trecut de la conducerea OPSPI, dupa ce privatizarea Oltchim a esuat. Ulterior, el a fost membru in Consiliul de Administratie al Rompetrol Rafinare. Totusi, tot in 2012, dupa esecul privatizarii Oltchim, a fost numit Directorul Directiei Conduita si Disciplina Profesionala, in Camera Consultantilor Fiscali din Romania.

#Remus Vulpescu, #ministru Economiei Vulpescu, #propuneri ministrul Economiei , #Ministrul Economiei