Ministerul Economiei a demarat restructurarea industriei de aparare

Joi, 26 Septembrie 2013, ora 14:37
2038 citiri
Ministerul Economiei a demarat restructurarea industriei de aparare

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat joi, la deschiderea Expomil, ca in aceste zile autoritatile din domeniu sunt implicate intr-o ampla actiune de restructurare a industriei de aparare. De asemenea, a spus Vosganian, va fi elaborata si strategia de aparare a tarii, care va fi supusa dezbaterii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

"Coincidenta face ca tocmai in aceste zile sa fim implicati intr-o ampla actiune de restructurare a industriei de aparare din Romania, actiune in care sunt implicate principalele autoritati din domeniu, Guvernul - care a format un comitet interministerial ce este coordonat de consilierul pe probleme de aparare al primului-ministru, domnul Sorin Encutescu.

Acest consiliu interministerial are ca sarcina elaborarea strategiei de aparare a tarii, ce va fi supusa dezbaterii CSAT, si astfel vom avea, pentru prima oara dupa multa vreme, o perspectiva pentru a include industria de aparare din Romania nu doar in conceptul clar de siguranta nationala, ci si de a-i da posibilitatea unor oportunitati de natura economica", a precizat Vosganian.

Ministrul de resort a mai spus ca nu se pot vinde catre alte state produsele industriei de aparare, daca autoritatile propriei tari nu sunt interesate de ele.

"Impreuna cu Ministerul de Interne si Ministerul Apararii discutam o modalitate de sustinere si de implicare a industriei de aparare in strategia de aparare a Romaniei. Nu poti vinde produsele industriei de aparare daca autoritatile propriei tari nu sunt interesate de ele. Prima confirmare a valorii unei productii a industriei de aparare este data de modul in care ea este utilizata in propria tara. Este foarte important ca, odata cu largirea exporturilor Romaniei, sa avem o buna colaborare atat in ceea ce priveste modernizarea echipamentelor existente, cat si imbunatatirea acestora prin productia industriei de aparare", a subliniat Varujan Vosganian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#varujan vosganian industrie aparare, #industrie aparare Romania, #restructurare industrie aparare , #Ministrul Economiei