Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vosganian: Aplicarea Tratatului fiscal este problema care trebuie discutata

Vosganian: Aplicarea Tratatului fiscal este problema care trebuie discutata


Fostul ministru Varujuan Vosganian considera ca semnarea Tratatului fiscal nu este problema care trebuie discutata, ci cum va respecta Romania prevederile acestuia.

"Sunt destul de nedumerit de modul in care se abordeaza aceasta chestiune. Tema nu este de a ne alinia la decizia UE, in principiu suntem de acord", sustine Vosganian intr-o interventie la TVR Info. "Apare insa responsabilitatea ca de la 1 ianuarie 2013 sa functionam pe deficit bugetar zero."

Conform fostului ministru, Romania nu stie cum sa faca acest lucru, in conditiile in care se plateste cel putin 2% din PIB. "Cum vom putea sa sustinem un excedent bugetar de peste 2%" se intreaga Vosganian.

"Responsabilitatea nu inseamna sa semnezi un act si sa fii de acord cu aceste cifre, ci trebuie sa il aplicam. Ar trebui sa facem o evaluare, atat cei de la putere, cat si cei din opozitie, sa vedem in ce masura mai putem reduce fata de 2012 inca 3 miliarde de euro.

Partidele din coalitie au convenit, miercuri, prin semnarea protocolului de aderare la Tratatul de guvernanta fiscala, ca sustin semnarea de catre seful statului la Consiliul European a acestui document si sustin in Parlament adoptarea legii de ratificare a tratatului pana la 31 decembrie 2012.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1002 ori