Vreme s-a intalnit cu oficiali chinezi interesati sa investeasca in Romania

Miercuri, 24 August 2011, ora 17:20
1475 citiri
Vreme s-a intalnit cu oficiali chinezi interesati sa investeasca in Romania

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, s-a intalnit miercuri cu vicepresedintele ZTE pentru Europa Centrala si de Est, Chang Xiao Wei, cu directorul general ZTE Romania, Jin Renyuan, si cu directorul de strategie al ZTE Romania, Lorian Ovidiu Vintila. 

"Reprezentantii companiei ZTE si-au manifestat interesul de a extinde investitiile in Romania, in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor, precizand ca doresc sa deschida in tara noastra o linie de productie pentru echipamente de receptie a semnalului TV digital terestru", se arata intr-un comunicat emis miercuri de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, relateaza NewsIn.

Cu acest prilej, oficialii MCSI si reprezentantii companiei ZTE au discutat despre posibilitatea initierii cooperarii pe diferite proiecte in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor.

"In ceea ce priveste calitatea comunicatiilor, Romania se afla pe un loc fruntas in lume, ceea ce reprezinta un punct important in atragerea investitiilor in domeniul IT&C.

In context, decizia ZTE de a investi in Romania are la baza acest argument, dublat de calitatea si abilitatea fortei de munca din domeniu.

Totodata, impreuna putem dezvolta solutii IT pentru alte piete, precum cele din regiunea Caucazului si din zona Asiei Centrale", a declarat ministrul Valerian Vreme.

In cadrul intrevederii au participat si secretarul de stat din MCSI, Marius Constantin Fecioru, si Bogdan Radu Savonea, director de cabinet in MCSI.

ZTE Corporation este cel mai mare producator de echipamente de telecomunicatii si solutii wireless din China, specializat in solutii pentru retelele operatorilor de telecomunicatii din intreaga lume. Compania produce echipamente pentru retele de telecomunicatii fixe, mobile, pentru retele optice si de date, retele inteligente si de ultima generatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#valerian vreme, # it romania, # investitii chinezesti in romania , #stiri Valerian Vreme