Vreme: Restructuram Posta si economisim 50 de milioane de lei pe an

Vineri, 17 Iunie 2011, ora 14:29
1906 citiri
Vreme: Restructuram Posta si economisim 50 de milioane de lei pe an

Restructurarea Postei Romane va aduce economii de 50 de milioane de lei/an, potrivit ministrului Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, informeaza NewsIn.

"Posta avea o structura de conducere prea stufoasa. De aceea, un contract in Posta, ca sa ajunga pana in faza finala, de multe ori avea un numar foarte mare de semnaturi, eu chiar am o situatie in care un contract avea 27 de semnaturi. Nu-i posibil sa ai sisteme eficiente adaptate momentului cu contracte care au in spate 27 de semnaturi.

Practic, desfiintand aceste sucursale, vom genera si economii de peste 110.000 lei pe luna", a spus Vreme, intr-o conferinta de presa.

Potrivit ministrului, ca efect al acestei restructurari, decizia se va lua intr-un singur loc, si nu in sapte locuri. Se va realiza economie de timp, flexibilizarea activitatii si "eliminarea verigilor slabe care in final genereaza costuri".

"Se vor desfiinta totodata 402 subunitati postale, se vor inchide 47 de OPRM-uri (Oficiul Postal Rural Mecanizat), se vor desfiinta cinci colective de posta rurala mecanizata, iar economiile de cheltuieli care vor fi facute, din analizele noastre vom avea de pana la 50 milioane lei pe an. Toate aceste desfiintari nu vor afecta veniturile.

De multe ori, trebuie sa mai si reducem, pentru ca - vrem, nu vrem - daca o sa nergeti in sate care si-au redus numarul de locuitori, atunci nu se mai justifica o norma intreaga pentru un postas. Apoi, datorita tehnologiei si mijloacelor de transport moderne, sunt acele OPRM-uri aflate la 11 km distanta, care, iarasi, nu isi mai justifica existenta", a subliniat Vreme.

In opinia lui Vreme, aceasta reorganizare a Postei Romane vine sa genereze una din cele mai mari restructurari care au fost derulate la Posta Romana in ultimii ani, o restructurare atat din punct de vedere organizational, cat si din punct de vedere functional.

"Principala componenta a acestei restructurari o reprezinta dezvoltarea si organizarea in Posta Romana a unei forte de vanzari foarte puternice. Aspectele principale ale acestei restructurari sunt legate de procesul de restructurare declansat. El vine in urma unei analize de peste sase luni, iar sincronizarea acestui proces chiar cu noul model de reorganizare regionala. Al treilea motiv este dezvoltarea de noi entitati atasate Postei Romane", a subliniat Vreme.

Ministrul are in vedere totodata si data de 1 ianuarie 2013, data pana la care se vor liberaliza serviciile postale. "Trebuie sa pregatim Posta pentru acel moment", a spus Vreme.

Compania Posta Romana avea un numar de 11 sucursale specializate (Servicii Integrate, Posta Rapida, Muzeul National Filatelic, Servicii Financiare, Fabrica de Timbre, Transport, IT&C, Imobiliara, Retea Postala, Servicii Postale, Centrul de Perfectionare), iar ministerul a decis sa renunte la sapte din ele.

Astfel, sucursalele care vor ramane sunt: Sucursala Servicii Integrate, Sucursala Servicii Financiare, Sucursala Fabrica de Timbre si Muzeul National Filatelic. Actualele Centre Regionale Retea Postala vor deveni Directii Regionale de Posta, urmand ca la nivelul acestora sa fie preluate activitatile de transport, administrare fond imobiliar, servicii de curierat rapid si IT.

#restructurare posta romana, #posta romana, #disponibilizari posta romana, #valerian vreme , #stiri Valerian Vreme