Vreme promoveaza companiile IT romanesti in Israel

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 16:25
1451 citiri
Vreme promoveaza companiile IT romanesti in Israel

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, s-a intalnit miercuri cu ambasadorul Israelului in Romania, Dan Ben-Eliezer, si s-a aratat interesat de piata IT&C din Israel pentru promovarea companiilor romanesti, relateaza NewsIn.

Intalnirea a fost solicitata de catre partea israeliana, ca urmare a relatiilor bune de colaborare dintre cele doua tari, potrivit unui comunicat emis miercuri de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).

Ambasadorul Israelului a subliniat importanta stabilirii unor relatii solide intre guvernele celor doua tari, dar si intre celalalte institutii publice, prin schimb de idei si cooperare permanenta in toate domeniile de interes, se arata in comunicat.

Totodata, ambasadorul Dan Ben-Eliezer a vorbit depre aplicatiile informatice majore din Israel, precum e-Guvernare si e-Sanatate, despre securitatea informatica, sustinand ca domeniul IT&C reprezinta 16% din PIB-ul acestei tari.

De asemenea, Dan Ben-Eliezer a subliniat importanta identificarii modalitatilor de colaborare in domeniul tehnologiei informatiei, atat la nivelul companiilor, cat si la nivel guvernamental.

Ambasadorul a precizat ca, in momentul de fata, in Israel exista 6.000 de start-up-uri, dintre care 20% sunt dedicate sectorului de comunicatii, iar 50% dintre centrele de cercetare-dezvoltare sunt in sectorul IT&C.

In prezent, la nivel guvernamental este in lucru un protocol de colaborare intre cele doua tari in domeniul cercetarii-dezvoltarii, care vizeaza si cooperarea pe segmentul IT&C.

Ministrul Valerian Vreme l-a informat pe ambasadorul Israelului despre misiunea Ministerului Comunicatiilor si Societatii informationale si despre proiectele pe care ministerul le are in derulare.

In fiecare an, la Bucuresti se organizeaza Forumul de cooperare Romano-Israelian "Business Hi-Tech". Anul acesta, forumul a ajuns la cea de-a 12-a editie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#valerian vreme, #companii it, #piata it , #stiri Valerian Vreme