Vreme a semnat un acord de finantare pentru servicii de e-guvernare

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 13:40
1736 citiri
Vreme a semnat un acord de finantare pentru servicii de e-guvernare

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), Valerian Vreme, a semnat vineri la Arad acordul de finantare prin fonduri structurale a proiectului "Sistem Informatic Integrat pentru Furnizarea de Servicii de e-Guvernare (SIIeG) al Primariei Arad", in valoare de peste 7 mil. lei, informeaza NewsIn.

Obiectivul principal al proiectului este de a extinde serviciile de e-guvernare oferite de Primaria Municipiului Arad.

Valoarea totala a proiectului este de 7.006.100 lei, valoarea totala eligibila fiind de 5.395.000 lei, din care 5.287.100 lei reprezinta valoarea asistentei nerambursabile, iar perioada de implementare a proiectului este de 20 de luni.

"Serviciile oferite de Sistemul Informatic Integrat de Furnizare Servicii de e-Guvernare (SIIeG) vor fi interactiunea bidirectionala, inclusiv posibilitatea de a transmite online formulare completate si de a vizualiza informatii financiare, comunicarea eficienta a cetatenilor cu primaria va genera un raspuns automat daca in baza de date se indentifica cuvinte cheie din mesajul catre Primarie.

De asemenea, cat timp solicitarea este in curs de rezolvare, cetateanul va fi informat prin mijloace electronice de starea solicitarii, astfel ca serviciul implica un tip de tranzactii electronice complete, inclusiv livrarea" precizeaza MCSI, intr-un comunicat transmis luni.

Totodata, va mai fi oferit serviciul asistat de comunicare eficienta a cetatenilor cu Primaria Municipiului Arad prin telefon, conectat prin SIIeG cu alte cai de comunicare.

Astfel, cetateanul va beneficia de faptul ca operatorul va regasi intr-un singur loc toate cererile sau comunicarile, indiferent de mijlocul prin care acestea au fost transmise, serviciul de procesare online a cererilor prin care cetatenii vor fi instiintati in mod automat de starea cererii si serviciul de reclamatii.

Potrivit MCSI, un numar de 83 de persoane vor fi instruite pentru folosirea aplicatiei informatice.

De asemenea, ponderea serviciilor electronice implementate ca urmare a realizarii proiectului, in mod direct sau indirect, in totalul serviciilor furnizate de solicitant va creste de la 0%, in prezent, la 62,5 % la finalul implementarii proiectului.

Proiectul este finantat prin operatiunea 3.2.1 - "Sustinerea implementarii de solutii de e-guvernare si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar", inclusa Domeniul Major de Interventie 2 - "Dezvoltarea si Cresterea Eficientei Serviciilor Publice Electronice Moderne", din cadrul Axei prioritare III TIC pentru sectoarele privat si public, din Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE).

#servicii de e-guvernare, #servicii electronice, #vreme, #contract , #stiri Valerian Vreme