Vom lua credite de la Posta Romana

Vineri, 17 Iunie 2011, ora 13:51
1719 citiri
Vom lua credite de la Posta Romana

Ministerul comunicatiilor vrea sa infiinteze doua noi societati comerciale: SC Banca Posta Romana SA si SC Asigurari Posta Romana SA, la care Posta sa fie actionar 100%, conform NewsIn.

"In prezent, proiectul de act normativ este in avizare la Ministerul Finantelor Publice, la Ministerul Muncii si la Ministerul Justitiei. Eu sper ca miercurea viitoare sa intre in dezbatere in Guvern", a declarat vineri Valerian Vreme, ministul comunicatiilor, intr-o conferinta de presa.

Potrivit ministrului Valerian Vreme, activitatea de brokeraj ar putea fi functionala in doua-trei luni, iar banca - in 12 luni. Acesta a precizat totodata ca Posta Romana are suficiente resurse umane pentru a lucra in cele doua companii, urmand a fi angajate si persoane specializate in viitoarea societate bancara.

"Cele doua entitati, care vor oferi servicii de brokeraj pentru asigurari si serviciile bancare, natural trebuie sa stea alaturi de Posta Romana. Dar eu imi pun de multe ori intrebarea - pentru ca atunci cand a fost infiintata banca BancPost, ea a fost infiintata atasat de Posta Romana - eu imi pun intrebarea: Care au fost demersurile de au despartit cele doua entitati?, respectiv banca a luat-o pe drumul ei , respectiv Posta a ramas fara banca.

Daca o sa mergeti in alte tari, sa stiti ca alaturi de Posta , in Italia, exista si servicii de asigurari, exista si servicii bancare. Asta a fost ideea principala", a spus Vreme.

Compania Posta Romana avea un numar de 11 sucursale specializate (Servicii Integrate, Posta Rapida, Muzeul National Filatelic, Servicii Financiare, Fabrica de Timbre, Transport, IT&C, Imobiliara, Retea Postala, Servicii Postale, Centrul de Perfectionare), iar ministerul a decis sa renunte la sapte din ele.

Astfel, susursalele care vor ramane sunt: Sucursala Servicii Integrate, Sucursala Servicii Financiare, Sucursala Fabrica de Timbre si Muzeul National Filatelic. Actualele Centre Regionale Retea Postala vor deveni Directii Regionale de Posta, urmand ca la nivelul acestora sa fie preluate activitatile de transport, administrare fond imobiliar, servicii de curierat rapid si IT.

Posta Romana SA este o societate comerciala cu capital majoritar de stat, are peste 35.000 angajati si este operatorul national din domeniul serviciilor postale. Actionarii companiei sunt statul roman, reprezentat de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, care detine 75% din capitalul social, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capitalul social.

Posta Romana a avut anul trecut pierderi de 116,39 milioane lei, mai mici cu 65 milioane lei fata de pierderile din 2009, de 181,52 milioane lei, iar afacerile companiei au scazut anul trecut cu 4%, la 1,377 miliarde lei.

In ceea ce priveste anul in curs, reprezentantii Postei Romane estimeaza o usoara crestere a cifrei de afaceri fata de 2010, dar si pierderi nete de 810.000 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#posta romana, #banca posta romana, #asigurari posta romana , #stiri Valerian Vreme