Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Valerian Vreme: Romania, pe locul 4 in lume la calitatea comunicatiilor

Valerian Vreme: Romania, pe locul 4 in lume la calitatea comunicatiilor

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, a declarat joi ca, potrivit unor statistici, Romania se afla pe locul 4 in lume in ceea ce priveste calitatea comunicatiilor, relteaza NewsIn.

"Daca vorbim de comunicatii in lume, poate se si cunoaste asta, anumite statistici situeaza Romania pe locul 4 in lume la calitatea comunicatiilor.

Sunt suparat ca Bucurestiul nu e pe locul 1 in Europa, dar totodata sunt bucuros ca alt oras din Romania, este vorba de Constanta, este orasul considerat ca avand printre cele mai de calitate comunicatii, este pe primul loc in Europa la capitolul comunicatii, la viteza", a spus Vreme.


Referitor la importanta spectrului ca resursa limitata, Valerian Vreme a afirmat ca, desi in prezent aceasta este limitata calitativ, trebuie totusi sa ne bucuram ca, in timp, ea nu este limitata.


"Nu o sa ne confruntam cu probleme gen problemele din energie.


Dar in privinta managementului trebuie sa avem foarte mare grija si sa il gestionam foarte bine, pentru ca, daca vorbim de agenda digitala, de domeniul societatii informationale, este principalul motor al dezvoltarii in perioada urmatoare", a precizat Valerian Vreme.


De asemenea, ministrul Comunicatiilor a mentionat ca, in ultima perioada, competentele ministerului legate de spectru s-au diminuat.


"Vom sprijini o politica coerenta si in folosul tuturor pe acest domeniu. (...)


Dezvoltarea broadband-ului reprezinta o prioritate majora pentru Romania.


Dintr-un anumit punct de vedere suntem destul de bine pozitionati. Avem, din pacate zone albe, fara acoperire", a incheiat ministrul Vreme.


Ministrul Valerian Vreme a participat joi la un eveniment organizat de ANCOM (Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii) pentru a celebra 20 de ani de administrare a spectrului radio in Romania. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1465 ori