Valerian Vreme promite ca aflam in curand soarta Romtelecom

Miercuri, 18 Mai 2011, ora 14:46
1679 citiri
Valerian Vreme promite ca aflam in curand soarta Romtelecom

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, sustine ca pana la sfarsitul saptamanii viitoare, grupul elen OTE va inainta,o propunere concreta privind pachetul de actiuni detinut de statul roman la Romtelecom, anunta  Mediafax.

"In cursul diminetii, m-am intalnit cu reprezntantii OTE si Deutsche Telekom si am discutat despre piata telecomunicatiilor din Romania si situatia Romtelecom si Cosmote Romania pe aceasta piata.

Partea elena nu a prezentat o oferta pentru cumpararea pachetului de actiuni la Romtelecom. A fost mai mult o intalnire de informare", a afirmat Vreme.

El a adaugat ca OTE va prezenta pana la finele saptamanii viitoare o propunere concreta cu privire la Romtelecom, lider pe piata de telefonie fixa.

"Poate fi o propunere de cumparare, de colaborare, de fuziune (cu operatorulde telefonie mobila Cosmote - n.r.) sau listare a actiunilor detinute de statul roman la Romtelecom pe piata de capital", a spus ministrul.

Presedintele si directorul general al OTE, Michael Tsamaz, arata, intr-o declaratie de presa transmisa de Romtelecom, ca grupul elen va pregati "o propunere scrisa privind viitorul investitiilor in Romania". "Am avut astazi o intalnire (...) cu ministrul si echipa sa, pentru a ne pregati pentru o propunere scrisa privind viitorul investitiilor noastre in Romania", a spus Tsamaz.

Vreme a anuntat, in noiembrie 2010, ca statul doreste sa vanda pachetul de actiuni pe care il detine la Romtelecom, reprezentand 45,99% din capitalul social, si a cerut companiei elene OTE sa vina cu o oferta de pret pana la finele anului.

Ulterior, termenul a fost decalat cu trei luni, iar in martie a fost amant pana la finele lunii mai.

"Interersul Ministerului Comunicatiilor este sa vindem la un pret cat mai bun si sa avem pe piata o companie puternica, sa pastram un echilibru in industria telecomunicatiilor", a spus Vreme.

El declara in luna februarie ca Romtelecom si Cosmote Romania ar putea fuziona inainte de inceperea procesului de listare a actiunilor primului operator telecom.

In noiembrie 2010, ministrul Comunicatiilor a afirmat ca evalueaza pachetul detinut de stat la Romtelecom la circa un miliard de euro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#grup ote, #ministrul comunicatiilor, #privatizare romtelecom, #profit romtelecom, #romtelecom, #valerian vreme , #stiri Valerian Vreme