Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Valerian Vreme: acord de finantare de 6,7 mil. lei pentru un sistem de plata in Dambovita

Valerian Vreme: acord de finantare de 6,7 mil. lei pentru un sistem de plata in Dambovita

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), Valerian Vreme, a semnat un acord de finantare prin fonduri structurale de 6,7 milioane lei a proiectului "Sistem de plata electronic pentru automatizarea serviciilor de impozite si taxe locale catre contribuabilii Judetului Dambovita", relateaza NewsIn.

"Valoarea totala a proiectului este de 6.707.352 lei, valoarea totala eligibila fiind de 5.409.155 lei, dintre care 5.300.971 lei reprezinta valoarea asistentei nerambursabile", potrivit unui comunicat emis miercuri de minister.


Sistemul va pune la dispozitia cetatenilor posibilitatea de plata online a taxelor si impozitelor folosind internetul si un card bancar.


Totodata, vor putea fi utilizate dispozitive de tip PDA (Personal Digital Assistant) pe care un reprezentant al Administratiei Locale le va folosi in deplasarile pe teren.


In urma implementarii proiectului, reprezentantii MCSI estimeaza ca 335 de functionari publici vor fi instruiti pentru folosirea aplicatiei informatice, 50.000 de utilizatori persoane fizice si 80% va fi ponderea serviciilor electronice implementate ca urmare a realizarii proiectului in totalul serviciilor furnizate de catre institutiile publice din judetul Dambovita.


"Nu mai putem ramane la nivelul anilor '90.


Trebuie ca institutiile statului sa vorbeasca acelasi limbaj, sa aiba sisteme interoperabile, sa fie integrate intr-un sistem national.


Pe perioada celor 12 luni asteptam feedback privind starea de implementare a proiectului.


In toata aceasta perioada, MCSI va veni in sprijinul Consiliului Judetean Dambovita", a precizat ministrul Comunicatiilor, la semnarea acordului de finantare.


Proiectul, finantat prin operatiunea 3.2.1 "Sustinerea implementarii de solutii de e-guvernare si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar", presupune implementarea, in 12 luni, a unui sistem electronic integrat cu toate cele 89 de primarii din judetul Dambovita.


Operatiunea 3.2.1 "Sustinerea implementarii de solutii de e-guvernare si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar" face parte din domeniul major de interventie 2 - "Dezvoltarea si Cresterea Eficientei Serviciilor Publice Electronice Moderne", din cadrul Axei prioritare III TIC pentru sectoarele privat si public, din Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE). Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 993 ori
Citeste mai multe despredambovita dinantare valerian vreme