Strategia broadband a Romaniei, prezentata la Bruxelles

Marti, 14 Iunie 2011, ora 13:39
1351 citiri
Strategia broadband a Romaniei, prezentata la Bruxelles

Ministrul Comunicatiilor i-a prezentat Comisarului European pentru Politica Regionala proiectul de dezvoltare a infrastructurii broadband in zonele defavorizate, conform NewsIn.

Astfel, potrivit unui comunicat transmis marti de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), in cadrul intalnirii, Valerian Vreme a prezentat "Proiectul de dezvoltare a infrastructurii de banda larga in zonele albe (defavorizate)", la nivel de retele de distributie si punerea la dispozitie de capacitati tehnice pentru conectarea administratiei publice locale si dezvoltarea de retele locale de catre operatorii privati. Prin proiect vor fi acoperite minimum 90% din cele 3648 zone albe.
"Totodata, Valerian Vreme a subliniat importanta pe care o acorda respectarii cadrului de reglementare european in domeniul comunicatiilor electronice, mai ales prevederilor referitoare la asigurarea neutralitatii tehnologice, precum si a normelor privind concurenta si, implicit, ajutorul de stat. In acest context, a evidentiat studiile demarate deja pentru fiecare judet in parte cu privire la structura si modul in care va fi dezvoltata infrastructura de banda larga", se mai spune in comunicat.
Comisarul european Johannes Hann a precizat ca, atata timp cat proiectul este in conformitate cu prevederile Uniunii Europene, nu va exista nici o dificultate in avizarea modelului de catre Comisia Europeana.

De asemenea, Johannes Hahn a mentionat ca, cel mai probabil, viitoarele Perspective Financiare vor prevedea cresterea fondurilor europene destinate dezvoltarii continutului digital si standardelor europene, mai ales in domeniul sanatatii electronice (cardurile electronice de sanatate). Acesta a specificat ca este prioritar ca Proiectul de dezvoltare a infrastructurii in banda larga in zonele albe sa fie in conformitate cu prevederile Agendei Digitale, in sensul asigurarii unei acoperiri de 100% cu internet de banda larga pentru toti cetatenii europeni.
Potrivit MCSI, ambele parti au agreat sa colaboreze intr-o maniera accelerata, astfel incat fondurile estimate pentru acest proiect sa fie absorbite cat mai curand.

#internet broadband, #penetrare internet, #minister comunicatiilor, #valerian vreme , #stiri Valerian Vreme