Sectorul IT, dezvoltat in colaborare cu China

Duminica, 16 Ianuarie 2011, ora 21:18
1919 citiri
Sectorul IT, dezvoltat in colaborare cu China

Ministerul Comunicatiilor informeaza ca in cadrul intalnirii din 13 ianuarie de la Beijing dintre ministrul Valerian Vreme si omologul sau chinez Miao Wei a fost agreata necesitatea organizarii unui Forum de afaceri in Romania la care sa participe companii chineze si romanesti din sectorul IT&C, potrivit Newsin.

Cu aceeasi ocazie, a fost semnat Memorandumul de intelegere privind cooperarea in domeniul comunicatiilor si tehnologiei informatiei (TIC) intre Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) si Ministerul Industriei si Tehnologiei Informatiei din China.

"In acest context, ambele parti au agreat necesitatea organizarii unui Forum de afaceri in Romania la care sa participe companii chineze si romanesti din sectorul IT&C, considerand a fi un prim pas in vederea concretizarii Memorandumului de intelegere", se arata in comunicatul transmis duminica de MCSI.

Principalele teme abordate in discutia dintre ministrul Valerian Vreme si omologul sau chinez, Miao Wei, au fost dezvoltarea sectorului comunicatiilor si tehnologiei informatiei din cele doua tari, precum si modalitatile concrete de cooperare.

"Ministrul roman a subliniat ca relatiile din domeniu TIC dintre cele doua tari trebuie sa devina pragmatice si sa se bazeze pe oportunitatile oferite de: statutul Romaniei de membra a Uniunii Europene, existenta unui cadru legislativ national care sa promoveze investitiile, sprijinul financiar oferit de partea chineza", se arata in comunicat.

Totodata, potrivit MCSI, ministrul chinez a salutat succesul intalnirii dintre ministrul roman si firmele de software din China si a considerat necesara crearea unui spatiu de interactiune intre companiile din cele doua tari. In acest moment, Guvernul chinez lucreaza la un plan de dezvoltare pe urmatorii cinci ani, care are ca principala tinta promovarea investitiilor chineze in extreriorul tarii.

Pericol pentru marile hypermarketuri străine din România: soluție ingenioasă descoperită de un fermier
Pericol pentru marile hypermarketuri străine din România: soluție ingenioasă descoperită de un fermier
De două decenii, marile lanțuri de magazine străine controlează autoritar retailul alimentar din România. Magazinele românești și producătorii autohtoni au avut de suferit, însă noi...
Care este stadiul Autostrăzii A8. Premierul tocmai a vorbit despre finalizarea drumului de mare viteză care va lega Moldova de Transilvania - FOTO
Care este stadiul Autostrăzii A8. Premierul tocmai a vorbit despre finalizarea drumului de mare viteză care va lega Moldova de Transilvania - FOTO
Din ce în ce mai mulți oameni de afaceri din România devin vocali, când vine vorba despre problemele infrastructurii rutiere. După „ȘîEu", multe alte inițiative de asemănătoare s-au...
#it, # Ministerul Comunicatiilor, #comunicatii, #investitii, #software , #stiri Valerian Vreme