Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sectorul IT, dezvoltat in colaborare cu China

Sectorul IT, dezvoltat in colaborare cu China

Ministerul Comunicatiilor informeaza ca in cadrul intalnirii din 13 ianuarie de la Beijing dintre ministrul Valerian Vreme si omologul sau chinez Miao Wei a fost agreata necesitatea organizarii unui Forum de afaceri in Romania la care sa participe companii chineze si romanesti din sectorul IT&C, potrivit Newsin.

Cu aceeasi ocazie, a fost semnat Memorandumul de intelegere privind cooperarea in domeniul comunicatiilor si tehnologiei informatiei (TIC) intre Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) si Ministerul Industriei si Tehnologiei Informatiei din China.

"In acest context, ambele parti au agreat necesitatea organizarii unui Forum de afaceri in Romania la care sa participe companii chineze si romanesti din sectorul IT&C, considerand a fi un prim pas in vederea concretizarii Memorandumului de intelegere", se arata in comunicatul transmis duminica de MCSI.

Principalele teme abordate in discutia dintre ministrul Valerian Vreme si omologul sau chinez, Miao Wei, au fost dezvoltarea sectorului comunicatiilor si tehnologiei informatiei din cele doua tari, precum si modalitatile concrete de cooperare.

"Ministrul roman a subliniat ca relatiile din domeniu TIC dintre cele doua tari trebuie sa devina pragmatice si sa se bazeze pe oportunitatile oferite de: statutul Romaniei de membra a Uniunii Europene, existenta unui cadru legislativ national care sa promoveze investitiile, sprijinul financiar oferit de partea chineza", se arata in comunicat.


Totodata, potrivit MCSI, ministrul chinez a salutat succesul intalnirii dintre ministrul roman si firmele de software din China si a considerat necesara crearea unui spatiu de interactiune intre companiile din cele doua tari. In acest moment, Guvernul chinez lucreaza la un plan de dezvoltare pe urmatorii cinci ani, care are ca principala tinta promovarea investitiilor chineze in extreriorul tarii.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1699 ori