Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania, pe locul trei in Europa la vanzarea de electronice si IT

Romania, pe locul trei in Europa la vanzarea de electronice si IT

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, a declarat marti ca Romania s-a clasat anul acesta pe locul 3 in Europa la cresterea vanzarilor de electronice si IT, fiind depasita doar de Slovacia si Rusia. 

"Tehnologia informatiei este poate cea in care ar trebui sa ne punem cu totii speranta: sectorul a intregistrat in trimestrul I din 2011 o crestere cu 27%, fiind cea mai buna performanta in economia romaneasca", a afirmat ministrul Valerian Vreme, care a participat marti la un forum dedicat implementarii tehnologiilor digitale in Romania, potrivit NewsIn.

De asemenea, Vreme a mentionat ca Romania rurala este a romanilor care nu au folosit niciodata internetul.


In acest context, Strategia Nationala de Broadband prevede acoperirea pana in 2015 a celor 3.600 de "zone albe", pentru a asigura accesul la informatie si cunoastere tuturor romanilor.


Potrivit ministrului, migrarea la televiziunea digitala va permite optimizarea utilizarii spectrului, prin intermediul tehnologiilor valabile prin standardele recunoscute si al metodelor de comprimare, deschizandu-se astfel drumul spre o noua dezvoltare a perspectivelor beneficiarilor, publici si privati.


"Acest lucru atrage dupa sine o crestere economica asigurata de cooperare si competitie, recunoasterea beneficiilor progresului tehnologic.


Dividendul digital va permite o penetrare broadband sporita si o micsorare a diferentelor intre mediul urban si cel rural.


Pentru ca, asa cum spun de fiecare data, vorbim de doua Romanii- o Romanie urbana si o Romanie rurala", a adaugat Vreme.


In prezent, Ministerul Comunicatiilor isi finalizeaza etapa de contractare de proiecte cu ultimele doua apeluri pe care le va deschide in aceasta luna, unul pe comert electronic si al doilea pe ERP (Enterprise Resource Planning - Planificarea Resurselor Intreprinderii), iar anul 2012 va fi doar de implementare si absorbtie.


Practic, sectorului IT&C in 2012, ii va reveni o infuzie de cateva milioane de euro, care inseamna atat dezvoltarea industriei tehnologiei, cat si competitivitatea altor sectoare. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1430 ori