Proiectul de acoperire a intregii tari cu internet a fost depus la CE

Marti, 19 Iulie 2011, ora 13:02
1400 citiri
Proiectul de acoperire a intregii tari cu internet a fost depus la CE

Programul de acoperire cu internet in banda larga a "zonelor albe", in valoare de circa 84 mil. euro, a fost depus ca proiect la Comisia Europeana (CE) dupa ce a primit avizele consultantilor din Romania si din Uniunea Europeana (UE), a declarat marti ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme.

"Programul de acoperire cu internet a ultimelor zone albe din Romania, in valoare de 84 milioane euro, a fost depus ca proiect la Comisia Europeana, a avut absolut toate avizele consultantilor din Romania cat si din Uniunea Europeana", a mentionat ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), Valerian Vreme.

Potrivit acestuia, programul va avea doua faze, prima fiind aceea de acoperire a 90% din "zonele albe", din cele peste 3.600 de localitati, urmand ca in faza a doua a proiectului sa fie oferita in concesiune aceasta infrastructura catre operatorii din piata.

"Practic, statul devine proprietar si va oferi operatorilor infrastructura pentru a dezvolta respectivele zone din punct de vedere al accesului la internet de banda larga.

De asemenea, acest program este sincronizat inclusiv in textul proiectului cu un program al Ministerului Agriculturii, care va duce semnalul de internet in casa cetateanului", a mai spus Vreme. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acoperire internet, # internet zone, # proiect internet ce, # internet, # ce , #stiri Valerian Vreme