Posta Romana si-ar putea face banca

Joi, 16 Iunie 2011, ora 15:39
1360 citiri
Posta Romana si-ar putea face banca

Posta Romana si-ar putea infiinta o banca si un broker de asigurare, anunta Ministerul Comunicatiilor cu scopul de a obtine venituri suplimentare prin utilizarea retelei proprii, a declarat pentru MEDIAFAX ministrul de resort, Valerian Vreme.

"Prin acest demers, vrem sa fim mai transparenti, sa eliminam orice umbra de indoiala asupra managementului Postei Romane, care, daca ar fi ales sa colaboreze cu o banca sau alta, sau cu un broker de asigurare sau altul, ar fi fost suspectat ca facut-o din anumite motive cu banca X sau brokerul Y", a adaugat Vreme.

Potrivit unui proiect de act normativ avansat de Ministerul Comunicatiilor, Posta Romana va infiinta doua noi societati comerciale, denumite "Banca Posta Romana" si "Asigurari Posta Romana", va desfiinta sapte din cele 11 sucursale si isi va reorganiza centrele regionale de retea postala, pentru reducerea costurilor de personal si majorarea veniturilor.

CNPR va unic actionar la cele doua entitati.

"Asigurari Posta Romana va avea ca obiect de activitate brokerajul in asigurari. In privinta bancii, vrem sa atragem o entitate cu experienta in domeniu si cu resursele financiare necesare.

Prin aceste propuneri, dupa ce proiectul de act normativ va fi adoptat de Executiv, vom avea posibilitatea, legal vorbind, sa infiintam cele doua entitati, dar nu ne vom asuma si obligativitatea.

Totul, mai ales in privinta bancii, depinde de rezultatul unui studiu, al unui plan de afaceri", a spus ministrul.

#afaceri posta romana, #pierderi posta romana, #posta romana, #profit posta romana, #valerian vreme , #stiri Valerian Vreme