Platforma e-Romania va fi operationala la mijlocul anului

Sambata, 12 Februarie 2011, ora 23:47
1238 citiri
Platforma e-Romania va fi operationala la mijlocul anului

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, a declarat ca estimeaza ca platforma e-Romania va fi operationala la mijlocul acestui an, iar comunitatile locale vor avea reguli "ca sa se ataseze acestei platforme", transmite Mediafax.

Valerian Vreme a spus ca aplicatia de depunere a declaratiilor online este finalizata si ca toate intreprinderile, dar si persoane fizice autorizate vor putea sa o foloseasca in aceasta perioada.

El a afirmat ca declaratiile pot fi depuse online pana in 25 februarie, fiind prima depunere din acest an.

Potrivit sursei citate, in aceasta perioada multi dintre cei care vor sa isi depuna declaratiile online si-au cumparat si semnaturi electronice, insa nu a putut preciza cati agenti economici din Romania au semnaturi electronice.

"Acest subsistem va face parte in final din platforma e-Romania. Platforma e-Romania estimam ca va fi operationala la mijlocul anului. Dar la ora actuala exista platforma e-guvernare, care face legatura pentru aceasta componenta, pentru declaratii", a spus Vreme.

Intrebat cat va costa portalul e-Romania, Valerian Vreme a afirmat ca nu a fost alocata niciodata o suma de ordinul milioanelor, asa cum s-a vehiculat, ci s-au facut niste estimari cat ar costa o informatizare a Romaniei.

"Aceasta suma nu a existat niciodata, poate au fost estimari cat ar costa o informatizare, dar nu a existat aceasta suma niciodata. Daca discutam de informatizarea unei tari si, mai degraba, de virtualizarea Romaniei, este un proces dinamic. In momentul in care vom lansa platforma e-Romania, vom avea reguli pentru comunitatile locale ca sa se ataseze acestei platforme, dar in niciun caz nu au existat sume de ordinul a 500 de milioane (de euro - n.r.)", a spus Valerian Vreme.

#platforma eRomania, #aplicatia de depunere a declaratiilor online, #semnaturi electronice, #portalul eRomania , #stiri Valerian Vreme