Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MTI va avea un sistem informatic de interconectare cu aviatia civila

MTI va avea un sistem informatic de interconectare cu aviatia civila

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu a semnat un contract cu finantare europeana cu ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, pentru imlementarea unei platforme informatice ce va interconecta MTI cu unitatile de aviatie civila. 

Proiectul "Sistemul national de e-guvernare cu nivel 3 de sofisticare pentru suportul aviatiei civile" va fi finantat prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE).

Decizia de selectare si aprobare a proiectului pentru co-finantare din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR) a fost anuntata de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), in calitate de Organism Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale.


Finantarea neramursabila pentru acest proiect este de 3.296.749 lei, iar durata contractului este de 12 luni.


Potrivit MTI, sistemul consta in implementarea unei platforme informatice, care va interconecta Ministerul Transporturilor si Infrastructurii cu unitatile de aviatie civila aflate in coordonare sau subordonare, cum ar fi Compania Nationala "Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti " S.A., Compania Nationala "Aeroportul International Bucuresti-Baneasa - Aurel Vlaicu " S.A., S.N. "Aeroportul International M. Kogalniceanu Constanta" S.A, S.N. Aeroportul International Traian Vuia Timisoara S.A., Regia Autonoma "Autoritatea Aeronautica Civila Romana".


Prin interoperabilitatea institutionala care se va crea prin implementarea sistemului se va asigura, intr-un mod transparent, monitorizarea dinamica a tuturor activitatilor si actiunilor intreprinse la nivelul unitatilor de aviatie, inclusiv a investitiilor, cu impact direct asupra sigurantei aviatiei civile. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1691 ori
Citeste mai multe despreaviatia civila mti sistem informatic