Ministrul Comunicatiilor se va concentra pe dezvoltarea societatii informationale

Marti, 14 Septembrie 2010, ora 13:39
1085 citiri
Ministrul Comunicatiilor se va concentra pe dezvoltarea societatii informationale

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a declarat, marti, ca mandatul sau se va concentra pe dezvoltarea societatii informationale, primele initiative in acest sens fiind sistemul de plati online pentru taxe si impozite si integrarea si interoperabilitatea sistemelor IT din institutiile publice.

"De la 1 ianuarie 2011, cetatenii Romaniei va putea sa isi achite online darile catre stat, atat la nivel central, cat si la nivel local.

De asemenea, in mandatul meu voi urmari integrarea si interoperabilitatea sistemelor IT din institutiile publice. Vrem ca aceste institutii sa foloseasca acelasi limbaj de comunicare.

O parte dintre acestea au o buna dotare in privinta IT, dar sunt si situatii unde calculatoarele, unele performante de altfel, sunt utilizate drept masini de scris. Termenul acestui obiectiv este 24 de luni", a spus Vreme.

Intrebat cum va functiona sistemul de plata online a taxelor si impozitelor, ministrul Comunicatiilor a spus ca mai multe detalii vor fi date publicitatii intr-o conferinta de presa ulterioara.

"La acest sistem vor lucra specialisti din Ministerul Comunicatiilor, Ministerul Finantelor Publice, Asociatiei Romane a Bancilor sau VISA. Din simularile pe care le-am vazut pana acum, nu ma indoiesc de succesul sistemului. Va fi ceva profesionist si serios, pentru ca este vorba de banii cetatenilor", a mentionat Vreme.

El a adaugat ca integrarea si interoperabilitatea sistemelor IT din institutiile publice va permite acestora sa comunice si sa ia decizii mai eficient.

"Principalul beneficiar va fi cetateanul, care va avea acces la servicii mai performante, mai eficiente", a spus ministrul Comunicatiilor.

#comunicatii, #dezvoltare, #informationala, #ministru, #societatea, #vreme , #stiri Valerian Vreme