Ministerul Comunicatiilor va face investitii in urmatorii doi ani in Posta Romana

Sambata, 27 Noiembrie 2010, ora 14:22
1403 citiri
Ministerul Comunicatiilor va face investitii in urmatorii doi ani in Posta Romana

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a declarat, sambata, la Timisoara, ca se vor face investitii in urmatorii doi ani in tehnologizarea si informatizarea Postei Romane, pentru ca, in 2013, cand serviciile postale vor fi liberalizate, aceasta companie sa fie pe "o pozitie solida pe piata, relateaza Mediafax.

Vreme a declarat, intr-o conferinta de presa, ca Ministerul Comunicatiilor "acorda o atentie deosebita" Postei Romane, care este cea mai mare companie din Romania din punctul de vedere al angajatilor, avand peste 35.000 de salariati, si ca, in urmatorii doi ani, se vor face investitii in tehnologizarea si informatizarea acestei companii, pentru ca, in 2013, cand piata serviciilor postale se va liberaliza, aceasta societate sa aiba "o pozitie solida pe piata".

"Posta este, la ora actuala, cea mai mare companie din punctul de vedere al numarului de angajati din Romania, peste 35.000.

Ii acordam o atentie deosebita. 2013, 1 ianuarie e data la care vor fi liberalizate serviciile postale.

De aia, cei doi ani care ne-au mai ramas trebuie sa fie ani de investitii in tehnologii si ma refer la centre de tranzit, in primul rand, si in informatizarea Postei, pentru ca 2013 sa gaseasca aceasta companie pe o pozitie destul de solida pe piata", a afirmat Vreme.

El a precizat ca Ministerul Comunicatiilor nu intentioneaza sa vanda unei companii private cele 75 la suta din actiuni pe care le detine la Posta Romana, insa Fondul Proprietatea, care detine restul de 25 la suta din actiuni, ar putea face acest lucru.

"Pentru ca atunci (in 2013 - n.r.) ne vom putea confrunta cu companii foarte mari, exista un interes deosebit pentru aceasta piata. (...)

In privinta vanzarii pachetului de 75 la suta din actiuni (detinut de Ministerul Comunicatiilor - n.r.) nu exista din partea statului roman aceasta intentie.

Cu celelate 25 la suta din actiuni, care sunt detinute de Fondul Proprietatea, nu stiu ce se va intampla.

E posibil ca ei sa isi valorifice actiunile si sa avem o componenta privata in cadrul Postei Romane", a conchis Vreme.

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, s-a aflat, sambata, la Timisoara, unde s-a intalnit cu prefectul de Timis, Mircea Bacala, si cu reprezentanti ai Directiei Regionale de Posta Timisoara.

#minister, # comunicatii, # posta, # romana , #stiri Valerian Vreme