Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MCSI : Fonduri europene prin Programul de Competitivitate si Inovare

MCSI : Fonduri europene prin Programul de Competitivitate si Inovare

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a organizat Ziua Nationala de Informare privind programul de sprijin pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor (TIC), CIP ICT PSP - "Policy Support Programme", componenta a Programului de Competitivitate si Inovare - "Competitiveness and Innovation Framework Programme" (CIP).

Programul CIP ICT PSP vizeaza stimularea inovarii si competitivitati prin preluarea la scara larga a tehnologiei informatiei si comunicatiilor in vederea asigurarii accesului transparent al cetatenilor, administratiei publice si mediului de afaceri (in special, a Intreprinderilor Mici si Mijlocii) la noile solutii oferite de tehnologiile inovative.

Pentru implementarea acestui program, Comisia Europeana vizeaza, in principal, stabilirea unor potentiale parteneriate intre urmatoarele categorii de entitati legale:

- intreprinderi mici si mijlocii in calitate de potentiali beneficiari ai Programului Comunitar CIP ICT PSP (inclusiv asociatii ale acestora);


- furnizori ai suportului inovativ (mediul universitar, academic si de cercetare), reprezentanti ai mediului de afaceri si, nu in ultmiul rand, institutii publice la nivel national si local/regional;


- organizatii financiare - prin crearea unor instrumente financiare destinate sustinerii potentialilor beneficiari in accesarea acestor fonduri.

Evenimentul a reunit reprezentanti ai MCSI, reprezentanti ai mediului de afaceri, cu precadere IMM-uri, administratie publica, reprezentanti ai universitatilor tehnice si centrelor de cercetare in informatica.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1612 ori