FP, interesat sa cumpere pachete de actiuni la Romtelecom

Marti, 17 Mai 2011, ora 14:59
1566 citiri
FP, interesat sa cumpere pachete de actiuni la Romtelecom

Fondul Proprietatea s-ar fi aratat interesat sa cumpere pachete de actiuni la cel mai mare operator de telefonie fixa din Romania, compania Romtelecom, potrivit unor surse ministeriale citate de NewsIn.

"In afara de Fondul Proprietatea, au mai existat si alte companii interesate, insa acestea vroiau doar 5-10% din actiunile detinute de statul roman la Romtelecom", spun sursele citate.

De altfel, ministrul roman al Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, urmeaza sa se intalneasca miercuri la Bucuresti cu presedintele grupului elen OTE, Michael Tsamaz, care vine in Romania pentru a discuta cu autoritatile romane pe baza ofertei de vanzare a actiunilor pe care statul roman le mai detine la Romtelecom.

Totodata, potrivit lui Vreme, societatea RCS&RDS a facut o oferta pentru preluarea celor aproape 46% de actiuni pe care Ministerul Comunicatiilor le detine la Romtelecom.

"In cazul in care nu ajungem la o intelegere cu actionarul majoritar al Romtelecom, grupul grecesc OTE, as prefera listarea Romtelecom.

Dar a existat o oferta de la RCS&RDS pentru preluarea actiunilor", declara ministrul Valerian Vreme saptamana trecuta.

Potrivit informatiilor aparute in presa, oferta grecilor de la OTE pentru a cumpara actiunile detinute de statul roman la Romtelecom ar fi de 350 de milioane de euro.

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) informa, la sfarsitul lunii noiembrie, printr-un comunicat, ca secretarul de stat in cadrul MCSI Marius Fecioru a transmis reprezentantilor Romtelecom, in cadrul unei intalniri, intentia ministerului de a valorifica actiunile pe care le detine in cadrul companiei.

Marius Fecioru s-a intalnit atunci, la sediul MCSI, cu membrul Consiliului de Administratie Deutsche Telekom responsabil pentru subsidiarele din Europa, Guido Kerkhoff, cu presedintele si directorul general al companiei Hellenic Telecommunications Organization (OTE S.A.), Michael Tsamaz, precum si cu directorul executiv al Romtelecom,Yorgos Ioannidis.

#fondul proprietatea, #fp, #pachete de actiuni, #romtelecom, #valerian vreme , #stiri Valerian Vreme