Cum vrea statul sa fructifice resursele IT&C

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 11:29
1274 citiri
Cum vrea statul sa fructifice resursele IT&C

Ideea infiintarii unei companii nationale in telecomunicatii nu mai este de actualitate, dar utilizarea resurselor IT&C existente in entitatile pe care statul le controleaza va fi reglementata printr-un act normativ pe care Guvernul il va adopta, a declarat ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, transmite Mediafax.

"Acum doua luni s-a demarat un studiu care a avut ca obiectiv creionarea unei imagini privind situatia resurselor IT&C existente in entitatile controlate de stat si modalitatile de utilizare a acestora. Studiul a fost finalizat si una din concluzii este ca ideea infiintarii unei companii nationale in sectorul telecom nu poate fi pusa in practica", a spus Vreme, prezent la un un eveniment de specialitate.

El a adaugat ca Guvernul urmeaza sa discute si sa adopte un act normativ care va reglementa modul de utilizare a resurselor IT&C existente in entitatile controlate de stat, fara a prezenta detalii suplimentare.

In a doua parte a lunii octombrie, ministrul Comunicatiilor a declarat pentru MEDIAFAX ca, printr-un memorandum introdus in Guvern, au fost propuse trei solutii de unificare a retelelor de transmisie a datelor detinute de stat, dintre care doua vizau crearea unei companii nationale, iar una urmarea infiintarea unui holding de interese ale statului.

"Concluziile analizei vor evidentia avantajele si dezavantajele solutiilor identificate si sansele de punere in practica a fiecarei variante", spunea Vreme la acea data.

Entitatile pe care studiul le-a luat in calcul sunt Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR), Teletrans, Telecomunicatii CFR si RoEduNet, retea administrata de Agentia de Administrare a Retelei Nationale pentru Educatie si Cercetare (ARNIEC).

#vreme, #companii, #nationale, #telecomunicatii , #stiri Valerian Vreme