CJ Harghita va avea un sistem de e-guvernare

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 00:06
1498 citiri
CJ Harghita va avea un sistem de e-guvernare

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, a semnat duminica la Harghita acordul de finantare din fonduri structurale pentru proiectul "Realizarea si implementarea unui sistem complex e-guvernare la Consiliul Judetean Harghita", in valoare de peste 6,06 milioane lei, informeaza Newsin.

Valoarea totala eligibila este de 4.887.180 lei, din care 4.789.436 lei reprezinta valoarea asistentei nerambursabile. Perioada de implementare a proiectului este de 22 luni.

Potrivit Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), scopul proiectului este de imbunatatire a serviciilor administrative oferite cetatenilor si mediului de afaceri din judetul Harghita.

Obiectivele proiectului sunt de a implementa o solutie de e-guvernare care va oferi cetatenilor, mediului de afaceri si administratiei din judetul Harghita 11 servicii publice online, instalarea unei infrastructuri moderne si performante care sa permita rularea in conditii optime a solutiei de e-guvernare, cresterea eficientei serviciilor administrative oferite, a nivelului de securitate a datelor si simplificarea accesului cetateniilor la informatie.

Astfel, dupa implementarea proiectului, cetatenii vor beneficia de servicii ca emiterea de autorizatii de constructie si plata taxei, emiterea certificatelor de urbanism, solicitarea drepturilor persoanelor cu handicap, inregistrarea online a petitiilor si reclamatiilor, urmarirea executiei bugetare a institutiilor subordonate si informare publica online, precum si publicarea pe portal a informatiilor de interes pentru cetateni.

Potrivit MCSI, 230 de persoane vor fi instruite pentru utilizarea aplicatiei informatice. 

#mcsi, #valerian vreme, #sistem, #e-guvernare , #stiri Valerian Vreme