Chinezii, interesati de piata romaneasca de IT

Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 16:13
1709 citiri
Chinezii, interesati de piata romaneasca de IT

Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, s-a intalnit joi, la Beijing, cu reprezentantii industriei de software din China, cateva companii aratandu-si interesul in oportunitatile oferite de piata romaneasca, vazuta ca poarta de intrare pe piata europeana pentru ele, informeaza NewsIn.

"Companiile chineze prezente la intalnire (China National Software and Service Co. Ltd, Digital China Holdings Limited, Tencent Technologies; NetEase.com, Inc., Kingdee International Software Group Company Limited, Beyonsdsoft Co. Ltd, iSoftStone Holdings Limited, NSFOCUS Information Technology Co., Ltd, Alibaba Network Technology Co., Ltd., United Information Technology Co., Ltd., Centrin Data System Co., Ltd) au manifestat un interes deosebit in oportunitatile oferite de piata romaneasca, vazuta ca o poarta de intrare pe piata europeana pentru aceste firme", potrivit unui comunicat emis joi de minister.

Totodata, in cadrul mesei rotunde organizate de catre Ministerul chinez al Industriei si Tehnologiei Informatiei cu principalele companii de software din China, ministrul Valerian Vreme a prezentat prioritatile Guvernului Romaniei in domeniu si a subliniat avantajele competitive ale Romaniei, printre care forta de munca bine pregatita, cunoasterea de limbi straine, avantajele fiscale oferite de Guvernul roman, in scopul atragerii de investitii in sectorul IT&C.

"Ca urmare a discutiilor avute si a interesului manifestat de companiile chineze, partea romana si reprezentantii Guvernului Chinei au agreat organizarea in cursul acestui an, la Bucuresti, a unui Forum economic bilateral in sectorul IT&C.

La Forum vor participa companii chineze si romane, in scopul dezvoltarii de parteneriate si pentru promovarea unor investitii din partea marilor companii din China in tara noastra", mai informeaza comunicatul.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#companii chineze, #interes, #it, #software , #stiri Valerian Vreme