CERT-RO, o noua directie in cadrul Ministerului Comunicatiilor

Marti, 17 Mai 2011, ora 15:45
1799 citiri
CERT-RO, o noua directie in cadrul Ministerului Comunicatiilor

Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate in Sistemele Informatice (CERT-RO) va deveni de la mijlocul lunii iunie o directie in cadrul Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), a declarat marti ministrul Valerian Vreme, citat de NewsIn.

"A fost elaborat deja un proiect de Hotarare de Guvern in acest sens si speram sa fie aprobat in curand.

Cel mai probabil, la mijlocul lunii iunie vom deschide noua directie din cadrul ministerului", a spus Vreme, in cadrul unei conferinte de presa organizata cu ocazia Zilei Internationale de Telecomunicatii si a Societatii Informationale.

CERT-RO a fost creat in cadrul Institutului National de Cercetare - Dezvoltare in Informatica Bucuresti (ICI) in anul 2008, si serveste ca punct unic national pentru coordonarea activitatilor referitoare la gestionarea atacurilor de securitate informatica.

Centrul a fost gandit ca un nucleu de dezvoltare pentru viitoarele structuri de tip CERT (Computer Emergency Response Team) in mediul IT din Romania.

Noua Directie este menita sa eficientizeze comunicarea dintre sectoarele guvernamental, militar, academic, comercial, financiar, transporturi, energetic etc. in scopul asigurarii schimbului de informatii referitoare la incidente, amenintari si vulnerabilitati ale sistemelor informatice.

De asemenea, Centrul va fi responsabil cu analiza si sinteza incidentelor si diseminarea informatiilor referitoare la vulnerabilitatile sistemelor informatice, in relatia cu alte entitati de tip CERT nationale si internationale si cu producatori si vanzatori de tehnologii informatice.

Anual, CERT-RO prezinta MCSI un raport privind "Starea securitatii IT". 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cert-ro, # ministerul comunicatiilor, # valerian vreme, # securitate in sistemele informatice , #stiri Valerian Vreme