Audit la institutiile subordonate MCSI, cerut de noul ministru

Marti, 14 Septembrie 2010, ora 12:13
1630 citiri
Audit la institutiile subordonate MCSI, cerut de noul ministru

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a demarat un audit la toate institutiile subordonate, inclusiv Posta Romana si Societatea Nationala de Radiocomunicatii (Radiocom), audit ce va fi gata in doua-trei saptamani, a declarat marti noul ministru de resort Valerian Vreme, potrivit Newsin.

"Am demarat saptamana trecuta o actiune de audit care, atunci cand va fi finalizata, rezultatele vor fi comunicate transparent publicului. La Posta Romana, Radiocom, institutele MCSI.

Pentru fiecare in parte vom face analize si, pe masura ce le vom finaliza, le vom transmite publicului. In doua-trei saptamani va fi gata", a declarat, intr-o conferinta de presa, Valerian Vreme.

La randul sau, secretarul de stat din MCSI Iosif Moldovan a spus ca la Radiocom nu s-au facut disponibilizari inca, companie unde fostul ministru Gabriel Sandu anuntase in luna iunie ca vor fi disponibilizati 800 din cei 1.800 angajati, pana la sfarsitul anului.

"Acum exista o discutie cu sindicatele de acolo, exista si un contract colectiv de munca ce trebuie respectat", a spus Moldovan.

Totodata, secretarul de stat Iosif Moldovan a precizat ca si la Posta Romana se va face o analiza in acest sens, aceasta fiind de altfel compania cu cel mai mare numar de angajati din tara (peste 35.000).

MCSI coordoneaza Posta Romana si Societatea Nationala de Radiocomunicatii, precum si Institutului National de Studii si Cercetari pentru Comunicatii (INSCC Bucuresti), Institutul National de Cercetare Dezvoltare in Informatica (ICI Bucuresti), Centrul National de Management pentru Societatea Informationala (CNMSI) si Centrul National "Romania Digitala"(CNRD). 

#audit, #comunicatii, #minister, #valerian, #vreme , #stiri Valerian Vreme