52% din institutii, conectate la o retea de fibra optica de mare viteza

Sambata, 27 Noiembrie 2010, ora 12:46
1512 citiri
52% din institutii, conectate la o retea de fibra optica de mare viteza

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a afirmat, sambata, intr-o conferinta de presa la Timisoara, ca in sase luni 52 la suta din institutiile statului vor fi interconectate printr-o retea de fibra optica de mare viteza, iar in doi ani toate institutiile statului vor beneficia de aceasta retea, informeaza Mediafax.

Ministrul Comunicatiilor a declarat ca "zilele trecute" a fost finalizat un studiu legat de crearea unei infrastructuri comune de comunicatii electronice ale statului si spera ca, in sase luni, 52 la suta din institutiile statului vor fi conectate la aceasta platforma de mare viteza, urmand ca in doi ani toate institutiile statului sa beneficieze de aceasta retea.

"O alta actiune finalizata zilele trecute este finalizarea studiului legat de crearea unei infrastructuri comune de comunicatii electronice ale statului si elaborarea unui proiect care sper, in 30 de zile maxim, sa aiba in spate si HG si, in sase luni, 52 la suta din institutiile statului sa fie conectate la aceasta platforma de comunicatii de mare viteza.

Respectiv, prin proiecte specifice, in maxim doi ani sa fie incluse in aceasta platforma toate institutiile statului", a spus Vreme.

El a precizat ca aceasta platforma va pune bazele "sistemului informational global al Romaniei", viitoarele aplicatii ale institutiilor statului putand fi dezvoltate avand la baza aceasta retea.

"De fapt, aceasta platforma vine si pune bazele abordarii sistemului informational global al Romaniei.Aplicatiile viitoare vor putea fi dezvoltate avand la baza aceasta retea", a spus Vreme.

Ministrul Comunicatiilor a afirmat ca nu vor fi incluse in aceasta retea "comunele indepartate", pentru care statul va cumpara servicii de comunicatii de la alti furnizori.

"Vor ramane neincluse in aceasta retea a statului comunele mai indepartate, pentru care vom cumpara servicii de la anumiti furnizori.

Institutiile vor fi conectate printr-o retea de stat de mare viteza, ca sa putem mai departe sa avem centre de date si asa mai departe", a conchis Vreme.

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, s-a aflat, sambata, la Timisoara, unde s-a intalnit cu prefectul de Timis, Mircea Bacala, si cu reprezentanti ai Directiei Regionale de Posta Timisoara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#institutii, # retea, # fibra, # optica, # valerian, # vreme , #stiri Valerian Vreme