Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Zonele neacoperite de operatori vor avea acces la Internet, din 2015

Zonele neacoperite de operatori vor avea acces la Internet, din 2015


Toate zonele ramase neacoperite de infrastructura operatorilor de Internet vor avea acces, din anul 2015, la acest tip de servicii, o data cu finalizarea unei retele telecom finantata din fonduri europene in valoare de 84 milioane de euro, a declarat ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme.

"In urmatoarea sedinta a Guvernului, programata miercuri, va fi semnat un memorandum pentru infiintarea echipei de implementare a proiectului. Acordul de finantare va fi semnat in 2012, iar in cursul anului 2015 toate cele 3.600 zone albe, ramase neacoperite de infrastructura operatorilor, vor fi conectate la o retea telecom", a spus Vreme.

Alocarea de catre Uniunea Europeana a celor 84 milioane de euro a fost obtinuta de Romania in urma adoptarii, in 2009, a Strategiei nationale de broadband, care urmareste ca toata populatia tarii sa aiba acces la servicii de Internet in banda larga pana in 2013.

Durata proiectului va fi de 24 de luni. Ministerul Comunicatiilor va fi proprietarul retelei si o va concesiona operatorilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1214 ori