Noi business-uri se nasc din aparitia operatorilor mobili virtuali

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 17:39
2417 citiri
Noi business-uri se nasc din aparitia operatorilor mobili virtuali

Fostul ministru al Comunicatiilor, Valerian Vreme, considera ca aparitia operatorilor mobili virtuali deschide noi businessuri in Romania, iar piata aplicatiilor mobile va exploda, in conditiile in care numai in 2011 romanii au descarcat 29 de miliarde de aplicatii.

"Va exploda si piata aplicatiilor mobile. Cei mai multi romani descarca aplicatii pentru retele de socializare, urmate de cele pentru informare, de cele din zona muzicii, jocuri, divertisment. 29 de miliarde de aplicatii au fost downloadate in Romania, in 2011, si 76 de miliarde de aplicatii vor fi descarcate pana in 2014. Interventia MVNO poate sa creeze ecosisteme de aplicatii.

Mai multi retaileri s-au gandit sa ofere servicii de telefonie mobila sub marca proprie in tarile occidentale, in functie si de targetul de clienti. Ma intreb cine va fi primul MVNO activ din Romania? Nu este exclus sa avem ca MVNO un retailer mare din Romania, un jucator de pe piata de broadband sau, de ce nu, o echipa de fotbal. Aparitia operatorilor mobili virtuali deschide noi businessuri in Romania", a mentionat Vreme.

"Investitiile majore vor merge spre crearea de noi servicii si mai putin pe infrastructura. Cei mai multi romani cumpara smartphone-uri in ultimul timp, iar aici este loc pentru aparitia pe piata a MVNO-urilor", a mai spus Vreme.

Mobile Virtual Network Operator (MVNO) este o entitate care furnizeaza servicii de comunicatii electronice la puncte mobile, fara a detine o licenta proprie de utilizare a frecventelor radio si fara a avea in mod necesar, in totalitate sau partial, infrastructura ceruta pentru a furniza servicii de telefonie mobila.

#operatori mobil virtual Romania, #piata aplicatiilor mobile Romania, #MVNO business Romania , #Afaceri