Lazea: Oamenii trebuie sa inceteze sa mai astepte salvarea din exterior

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 12:57
1443 citiri
Lazea: Oamenii trebuie sa inceteze sa mai astepte salvarea din exterior

Fiecare cetatean trebuie sa inceteze sa mai astepte salvarea din exterior, de exemplu de la Guvern, FMI sau Uniunea Europeana, proces care ar insemna maturizarea si responsabilizarea indivizilor, a declarat economistul-sef al BNR, Valentin Lazea, potrivit Mediafax.

"Fiecare cetatean trebuie sa inceteze a mai astepta salvarea din exterior (de la Guvern, FMI, UE, etc). Aceasta inseamna maturizarea si responsabilizarea individului", a spus Lazea la o dezbatere cu tema "Romania 2010: constrangerile economico-financiare si imperativele sociale".

El a mentionat ca aprecierea a fost facuta in nume propriu, fara sa implice BNR.

Economistul a aratat ca desi nivelul CAS din Romania, de 43%, este mai mare decat media europeana, de 39%, fondurile colectate de stat nu sunt suficiente pentru pensii, sanatate sau alte cheltuieli.

Lazea a explicat ca nivelul mai mic de CAS din Europa este completat de servicii de pensii si sanatate oferite in sistem privat.

"Solutia responsabila este ca fiecare sa-si asume raspunderea individuala pentru viitorul sau si sa suplimenteze prestatiile (insuficiente) oferite de stat, cu investitii in sisteme alternative, private, de pensii si sanatate", a concluzionat Lazea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cas, #fonduri, #lazea, #salvare , #stiri Valentin Lazea