Deficitul bugetar ar putea urca la 4,2%

Sambata, 10 Septembrie 2011, ora 15:09
1537 citiri
Deficitul bugetar ar putea urca la 4,2%

Economistul-sef al BNR, Valentin Lazea, a declarat sambata ca deficitul bugetar ar putea fi anul viitor 4,2% din PIB, dupa metodologia europeana de calcul (ESA), avand in vedere ca perspectivele de crestere economica pentru 2012 ar putea fi revizuite la 2,5%, de la 3,5-4% in prezent, transmite NewsIn.

"Potrivit calculelor Comisiei Europene si a Bancii Centrale Europene, deficitul bugetar in termeni ESA al Romaniei se va situa la circa 3,6% din PIB in anul 2012, chiar in ipoteza optimista a unei cresteri economice de 4%", a mentionat Lazea.

Totodata, perspectivele de crestere economica pentru anul viitor, de la 3,5-4% in prezent, ar putea fi revizuite la 2,5%, "avand in vedere contextul international si pierderea de tractiune a exporturilor", caz in care deficitul bugetar ESA s-ar situa la aproximativ 4,2% din PIB.

Lazea a mai spus ca, pentru Romania, cel mai bun sfat pentru a nu cadea in capcanele populismului trebuie respectate criteriile de convergenta nominala, "deci respectarea angajamentelor din pactul Euro Plus si aceasta incercare macar, daca nu chiar reusita, de incadrare in criteriile de la Maastricht pe cat ne sta in putinta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lazea deficit bugetar, #deficit, #lazea , #stiri Valentin Lazea