BNR: Drumul spre zona euro, la fel de important ca adoptarea monedei

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 13:41
2034 citiri
BNR: Drumul spre zona euro, la fel de important ca adoptarea monedei

Economistul-sef al BNR, Valentin Lazea, sustine ca, din punct de vedere al adoptarii monedei euro, drumul spre euro este cel putin tot atat de important ca si ajungerea in zona euro, ca si existenta in aceasta zona.

"Despre termene nu vreau sa comentez. A fost o decizie politica de a mentine termenul 2015. Tehnic este foarte greu, dar atata timp cat exista vointa politica si aceasta este cea care primeaza, mesajul este acela ca ne indreptam spre acolo si ca drumul spre euro este cel putin tot atat de important ca si ajungerea in euro, ca si existenta in euro, pentru ca s-a dovedit ca nici traiul in euro nu este mai usor decat drumul pana acolo", a spus Valentin Lazea, in cadrul semninarului EU-COFILE.

El a spus ca Romania trebuie sa invete din greselile altora, Lazea reluand ideea potrivit careia aceasta este "o criza prea buna pentru a fi irosita".

Romania isi mentine tinta de aderare la euro pentru anul 2015 - este concluzia care s-a degajat in cadrul sedintei comitetului interministerial pentru trecerea la euro, ce a avut la sfarsitul lunii octombrie.

Presedintele Traian Basescu declara recent, intr-un interviu pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung, ca Romania ramane concentrata pe obiectivul de aderare la zona euro in 2015.

#adoptare euro, #Valentin Lazea BNR, #Valentin Lazea adoptare euro , #Economist sef BNR